Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Ajax/Php]Gra w karty?
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
Vasquez21
Witam,

Chciałem napisać prostą grę w karty dla dwóch osób.
O ile większość rzeczy wydaje mi się, że wiem jak oprogramować o tyle nie jestem pewien jak rozwiązać kwestię "położenia kart" na stole.
Chodzi mi o to, że chciałbym aby gracze mogli samodzielnie wykładać karty na stole, ale nie w z góry ustalonych miejscach a w dowolnym miejscu stołu i tutaj pojawia się moja wątpliwość.
Wszystkie rzeczy takie jak informacje o tym jakie karty są w grze, jacy gracze przy jakim stole itp. chciałem zapamiętywać w bazie (to chyba jedyne rozsądne rozwiązanie).
I teraz zastanawiam się właśnie czy dla każdej karty potrzebuję również położenie (x i y) czy może macie jakieś inne rozwiązanie?
!*!
Stół ma określone wymiary np. 800x600px, określasz położenie karty (x,y) względem top, left. Popatrz na skrypty drag&drop, zapisujesz to w bazie (choć nie musisz). Zrób pierw grę dla jednego gracza, później się zastanowisz jak dodać do tego multi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.