gro0o
30.09.2012, 15:23:57
Wie ktoś jak uzyskać odnośnik bezpośrednio do przycisku Lubie to? Nie chodzi o jego wyświetlenie lecz o funkcje jaką on spełnia. Np. Mam zdjęcie pod nim znacznik Lubie to, chce uzyskać link do tego znacznika i wstawić go gdzie indziej, Link taki który zostanie odwiedzony przez kogoś automatycznie da pod zdjęciem "Lubie to"
Pozdrawiam
gro0o
spokoloko123
30.09.2012, 16:08:06
Sprawa jest bardzo prosta. Najpierw musisz wejść na
developers.facebook.com(skorzystaj z linku), tam masz "formularz" do napisania własnego like box'a. W pierwsze pole uzupełniasz linkiem do tego co ma zostać polubione. Ustawiasz resztę opcji(preferencje jak czcionka etc.) i klikasz przycisk "Get Code". Wybierasz zakładkę HTML5 i kod z pierwszego okna wklejasz tuż po znaczniku body, a zawartość drugiego okna to już właściwy przycisk. Życzę powodzenia.
mccd
30.09.2012, 17:27:43
Chyba nie jest to możliwe/dozwolone przez FB, gdyby tak było wszyscy cwaniacy na dzień dobry przy wejściu na stronę wywoływali tą stronę Ajaxem
gro0o
30.09.2012, 19:10:32
Chodzi mi o coś innego. jest sobie jakiś znacznik Lubie to, a ja chce do niego bezpośredni link. tak jak np. klikam na zwykły odnośnik i wybieram opcje "kopiuj link". Uzyskuje wtedy bezpośredni link do strony docelowej.
Przeczytałeś wyżej?
FB czegoś takiego nie umożliwi, bo nie będzie wówczas możliwości śledzenia aktywności użytkowników oraz stron. Jedyne, co możesz zrobić, to ładować guzik do lajkowania asynchronicznie (jest o tym sporo na Sieci).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.