Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Pytanie o skrypt
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Karol22
Witam, mam takie pytanko odnośnie programowania w php. Chciałbym zrobić stronę - jak najprostszą która była by tak jakby czatem ( pole tekstowe, pole do wprowadzania wiadomości i nicku, i przycisk) i ostatnia linia na czacie aby była zapisywana w pliku .txt . Trudno coś takiego zrobić? i czy w ogóle jest możliwe w php.
fate
to co masz na mysli to wg mnie shoutbox
http://forum.xup.pl/viewtopic.php?t=1707
może pomoże choc to gotowiec
modern-web
Możliwe, zwykły shoutbox/chat smile.gif Jednak odradzam korzystanie z plików, gdyż przy dużej ilości wpisów Twój system może się zwyczajnie zapchać - baza danyh będzie jednak bardziej racjonalnym wyborem.
karol22
Dokładnie chodzi mi o coś takiego jak shoutbox ale w jak najbardziej okrojonej wersji. Programuję w C program do zdalnej administracji i kontroli nad systemem. Używałem już do tego celu gadugadu, irc, a teraz chciałbym to zrobić po prostu ze strony internetowej. Może znajdzie się ktoś chętny pomóc zrobić coś takiego, w zamian oferuje darmową wersję mojego softu.
modern-web
Na forum wszyscy możemy pomóc bezinteresownie - na zasadzie "wskazania odpowiedniej drogi", a co za tym idzie na gotowca nie masz co liczyć smile.gif
Jeśli pragniesz mieć to zrobione przez kogoś innego zapraszam do działu "Giełda ofert", tam za niewielką przysługę ktoś Ci to zrobi.
Nie będę to ja bo nie mam czasu i mogę zaoferować jedynie swoje konsultacje smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.