Jestem totalnym laikiem w php. Dzisiaj pierwszy raz napisałem skrypt. Mam prośbę o wskazówki jak go dostosować do moich oczekiwań.
Jest to prosty system wyświetlania newsów, a właściwie newsa. I tutaj tkwi mój problem. Skrypt wyświetla mi tylko jeden wiersz z bazy danych odpowiadający jednemu newsowi (chyba tak to mogę określić).
Chciałbym żeby kolejne newsy automatycznie pojawiały się na stronie po dodaniu ich do bazy danych (także poprzez skrypt - z nim na razie nie mam problemów).
Tutaj kod:
<?php include("polacz.php"); { $naz .= '<li><a href="news.php?id='.$rekord[0].'">'.$rekord[1].'</a> Autor: '.$rekord[3].' - '.$rekord[2].'</li>'; $tytul = $rekord[1] ; $data = $rekord[2] ; $autor = $rekord[3] ; $tresc = $rekord[4] ; } echo '<ul>'.$naz.'</ul><br><br><div class="post"><h2 class="title"><a href="#"><center>'.$tytul.'</a></h2></center>'.'<br> <p class="byline"><small>Dodany '.$data.' przez <b>'.$autor.'</b></small></p> <div class="entry">'.$tresc.'<p class="links"><a href="http://nk.pl/..." target="_blank" class="comments">Skomentuj na forum</a></p></div></div>' ; ?>
Chciałbym więc, żeby taki kod pojawiał się automatycznie w moim index.php, tzn. aby wyświetlały się wszystkie newsy z bazy danych.
Mam nadzieję, że mój problem jest zrozumialy i liczę na odpowiedź.