Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][PHP]auto_detect_line_endings
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
fate
Jeżeli chodzi o parametr auto_detect_line_endings domyślnie jest "0" czyli rozumiem że OFF
Chciałbym to włączyć bo jeżeli korzystam z file() to rozumiem że na MACu którego nie mam jak sprawdzić moje skrypty się posypią i strona nie zadziała..
Czy ON wnioskuje że "1" czymś skutkuje poważnym bo niezbyt rozumiem poniższy wycinek manuala:

This enables PHP to interoperate with Macintosh systems, but defaults to Off, as there is a very small performance penalty when detecting the EOL conventions for the first line, and also because people using carriage-returns as item separators under Unix systems would experience non-backwards-compatible behaviour.

a może jestem w błędzie i coś doradzicie oneeyedsmiley02.png

ODKOPUJE
wNogachSpisz
Nie widze pytania.
fate
temat i ostatnie zdanie.
[inne][PHP]auto_detect_line_endings, on czy off ?
Czy ON wnioskuje że "1" czymś skutkuje poważnym bo niezbyt rozumiem poniższy wycinek manuala: ?
...

Czyli co sie stanie jak to włącze, sorki za braki interpunkcyjne
wNogachSpisz
Chyba tylko na macu ma znaczenie.
-fate-
wlasnie nie mam dostepu do jabluszek za bardzo i sie zastanawiam z 1 strony strona sie posypie z drugiej o ile dobrze rozumiem cofanie wstecz m.in a niektorzy tylko na tym siedza, chyba wlacze
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.