Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odzielanie Linijek
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
leszczu
Mam taką sprawe mam pare zmiennych które chcę zapisać w innej zmiennej tylko w osobnych linijkach. próbowałem wstawiać \n między te zmienne ale nie wychodzi ciągle są w 1 linii! i w zmiennej nie mogą być np. <br> ponieważ całość ma tworzyć link. Proszę o szybką pomoc!
bamboos
<br /> chyba nie przeszkadza w tworzeniu linków!?! Inaczej w html'u nowej linii nie zrobisz. Chyba, że umieścisz wszystko w tagach <pre></pre>, ale to chyba nie jest dobre rozwiązanie.
  1. <a href="link">to<br />
  2. jest<br />
  3. wielo<br />
  4. linijkowy<br />
  5. tekst<br /></a>
na mój gust działa ślicznie.
leszczu
Nie o to mi chodzi. Tyle to sam umiem tongue.gif

Chodzi o coś takiego:

1. <?php
  2. $link = &#092;"
  3. pierwsza linijka tekstu 
  4. druga linijka tekstu 
  5. trzecia linijka tekstu 
  6. itd&#092;";
  7.  
  8. echo &#092;"<a href=\"$link\">Cały Link</a>\";
  9. ?>

Tylko jak pooddzielać te linijki nie używając <br> questionmark.gif Wstawiałem po każdej linijce /n i nie działa sad.gif
czachor
jak napisał @bamboos - inaczej tego nie zrobisz... jeżeli masz zmienną w której masz jakiś tekst, podzielony na linie zwykłym enterem (jak w Twoim przykładzie), to możesz to potem automagicznie zmienić na <br />...
  1. <?php
  2. echo nl2br(&#092;"<a href=\" . $link . \">Cały Link</a>\");
  3. ?>

Wstawienie "\n" nic Ci nie da, złamie tylko wiersz w źródle strony, bez widocznego efektu w końcowym widoku witryny.
leszczu
Bo cóż skoro i wy na forum nie macie pomysłu, to trzeba iśc na około......
Dzięki na szczere chęci rolleyes.gif
Misiek
Możesz wstawić znaczniki <br>, a potem zanim stworzysz link usunąć je za pomocą ereg_replace(). A tak w ogóle to po co coś takiego?

Pozdrawiam
unknow
  1. <?php
  2. $link = 'tresc_linka.php';
  3. $wyswietl = 
  4. 'pierwsza linijka tekstu ' . '<br />' . 
  5. 'druga linijka tekstu ' . '<br />' .
  6. 'trzecia linijka tekstu ' . '<br />' . 
  7. 'itd';
  8.  
  9. echo &#092;"<a href=\"$link\">\" . $wyswietl . \"</a>\";
  10. ?>

a moze chodzi o cos takiego?
wassago
  1. <a style="white-space: pre;" title="#" href="#">
  2. link1
  3. link2
  4. link3
  5. </a>
leszczu
pO USUNICIU ZNAKÓW <br> link powróci do swojej poprzedniej pozycji czyli nie będzie odzielony. A wasze sposoby są złe bo nie oto mi chodzi no cóż czas zabawić się phpowca blink.gif
wassago
czlowieku.. przyklad ktory ci podalem dziala dokladnie tak jak chcesz aby dzialal.. masz racje idz sie baw a ja blokuje ten temat
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.