Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: title w php jak ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
GreenGo
Więc mam system portalowy post nuke ale niewiem jak wstawić title żeby po najechaniu na jakiś link sie wyświetlał napis sad.gif jak próbuje to zawsze jest jakiś błąd lub niema żadnego napisu po najechaniu sad.gif Czy mogo prosić o jakąś rade w tej sprawie?
scanner
POkaż jakiś kod.
POzatym title to chyba w htmlu a nie w php.
boya
hmm...
  1. <a title="Pokaz mi sie" href="wiem.ze.nic.nie.wiem.pl">costam</a>
Fibolg
Szczerze mówiąc nie wiem o co Ci chodzi... przecież działa smile.gif
Może poczytaj o tzw chmurkach vel dymkach w Javie...
shizo
offtopic.gif
Ech......... niektórzy tu nie myśla czy co? Czytaj dokładnie Topic! Chodzi mu o to, że chce mieć w Postnuke w linkach atrybut "title".
[---------------------]

Sprawdź w kodzie themsa, lub pokombiinuj w bazie danych w menu, linkach.

Do moderatorów: Nie, ja nikogo nie obrażam.
GreenGo
Mam np. takie coś :
Kod
."<a href=\"user.php\"><font class=\"user\"><b><font size=\"2\" face=\"Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif\" color=\"black\">Dołącz do nas >></b></font></a>\n"

Jak odpisuje w

Kod
<a href=\"user.php\" title=\"Rejestracja\">

To mi sie nic nie zmienia a jak zmienie na
Kod
<a href=\"user.php\" title="Rejestracja">

To mi wyskakuje napis że w danym pliku i w danej lini jest błąd sad.gif
Jeśli ktoś chce wiedzieć o jaki efekt mi mniej więcej chodzi to można zobaczyć TU Po najechaniu na "Darmowa rejestracja"
Pozdrawiam smile.gif
kszychu
3 sekundy zajęło mi otwarcie tej strony, następne 3 poświęciłem na wyśiwtlenie sobie jej źródła. Po dziesiątej sekundzie miałem już namierzony link w źródle strony i funkcję wywoływaną przez onmouseover.
Ale nie potrzebowałem tego, więc stwierdziłem, że nie ma co marnować mojego cennego czasu, przestałem przeglądać kod tej strony i zająłem się ważniejszymi rzeczami; zacząłem dłubać w nosie!
Stąd więc wiem, że to o co pytasz jest na wyciągnięcie TWojej ręki, a że nie chcesz jej wyciągnąć to już zasługa Twojego lenistwa.
Aha, wątek zamykam z powodów opisanych powyżej oraz z powodu umieszczenia go nie w tym dziale co trzeba.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.