Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][MySQL][PHP]przenoszenie forum phpbb3
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
McMarycha483
Witam posiadam forum na serwerze cba.pl chciałbym je przenieść na serwer boo.pl który mam już wykupiony.
Próbowałem już mnóstwo razy kopiować pliki przez fta i eksportować bazę z cba na boo jednakże to mi nie wychodzi.
Prosiłbym o wytłumaczenie jak tego dokonać. Plik config takze konfigurowałem pod serwer boo.pl ale nie działało.

Adresy do forum
worldofconsole.cba.pl
worldofconsole.boo.pl
kristaps
Cytat(McMarycha483 @ 20.12.2012, 03:03:59 ) *
Witam posiadam forum na serwerze cba.pl chciałbym je przenieść na serwer boo.pl który mam już wykupiony.
Próbowałem już mnóstwo razy kopiować pliki przez fta i eksportować bazę z cba na boo jednakże to mi nie wychodzi.
Prosiłbym o wytłumaczenie jak tego dokonać. Plik config takze konfigurowałem pod serwer boo.pl ale nie działało.

Adresy do forum
worldofconsole.cba.pl
worldofconsole.boo.pl

Serio? Co to znaczy "nie wychodzi"? Rozumiem, że musimy kupić serwer na boo.pl żeby spróbować odtworzyć sytuację. Wyświetla się jakiś błąd? Zmieniłeś plik config.php (bądź inny za to odpowiedzialny) i podałeś nowe dane serwera i bazy? Najlepiej jak poszukasz pomocy w oficjalnym supporcie phpbb3.
McMarycha483
kofigurowałem plik config pod serwer boo ale to nic nie dało. Chwilowo przywróciłem dane z cba.pl i powinno pobierać dane z tamtego serwera ale też nic. Błędu żadnego nie wywala co można sprawdzić pod linkami które podałem w poscie #1

Witam udało mi się importować bazę danych i chyba było by wszystko ok gdyby nie jeden komunikat.
Warning: require(./../includes/db/sql.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/accounts_m/mcmarycha/public_html/common.php on line 111 Fatal error: require(): Failed opening required './../includes/db/sql.php' (include_path='.:') in /home/accounts_m/mcmarycha/public_html/common.php on line 111

mozna go zobaczyć na www.worldofconsole.pl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.