Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MySQL]Funkcja Czytaj Więcej
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Rudzielec
Witam was bardzo serdecznie ! Męczyłem się cały wieczór aby dodać funkcję czytaj więcej do skrytu newsów z tąd http://amxx.pl/topic/60082-system-newsow/.Ale wszystko kończyło się fiaskiem. Udało mi sę zrobić tak żeby na głownej stronie była tylko wyświetlana zawartość tabelki którą dodałem o nazwie skrót .Ale kiedy klikłem Czytaj Więcej przechodziłem do pliku więcej.php i wyświetlało mi tylko 3 ostanie (tak jak było ustawione domyślnie) newsy ,ale za to już z tabelą treść. Chodzi mi o to żeby kiedy jest wpisane w pasku URL np www.mojastrona.pl/news/wiecej.php?id=6 wyświetlało mi tylko i wyłącznie ten news. Bardzo proszę Was o pomoc.

1. <?
  2. #Informacje o bazie danych includowane z pliku
  3. include("news_cfg2.php");#To samo co w oryginalnym pliku od twórcy tyle że bez danych logowania do panelu i ilości
  4.  
  5. #łączenie się z bazą danych. Wymagane do odczytania Newsów z bazy
  6. $connect = mysql_connect($host, $user, $haslo) or die('<h2>Błąd podczasz łączenia się z bazą danych');
  7. $wybieranie = mysql_select_db($base, $connect) or die("<h2>Błąd Wybierania bazy danych, Prawdopodobnie taka Baza nie istnieje");
  8. $query = mysql_query("select * from newsy order by data desc limit 0,3");
  9.  
  10. #Pobieranie Newsów z bazy danych
  11. $pobierz = mysql_query("SELECT * FROM newsy ORDER BY id DESC");
  12.  
  13. #pętla
  14. while($news = mysql_fetch_array($pobierz))
  15. {
  16. include("wyglad_wiecej.php");# Tutaj jest tylko wygląd dla więcej.php
  17. }
  18.  
  19. ?>
Kshyhoo
Tu masz tylko listę listę newsów, żeby mieć coś wiecej, musisz spreparować linki do newsów i pobrać tylko jeden konkretny rekord z tabeli.
Rudzielec
@up Czyli co ? Mam kazać wziąść jeden rekord ? Tylko nie wiem właśnie w jaki sposób. Sądziłem że po napisaniu id samo wyciągnie go niestety niedziałało.
Kshyhoo
Musisz spreparować odnośniki do artykułów:
  1. index.php?go=pokaz&art_id='.$dane['art_id']
Rudzielec
Dzięki wielkie tylko kolejny problem sprawia to że wyświtla jak już mówiłem domyślnie 3 newsy co niestety powoduj zanik efektu więcej sad.gif
Kshyhoo
Musisz dopisać kod, odpowiedzialny za wyświetlenie pojedynczego artykułu - samo się nie zrobi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.