Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Archiwizowanie plików exec()
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
peja1990
Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum,
mam do Was pytanie odnośnie archiwizowania plików na serwerze z poziomu PHP za pomocą funkcji exec().
Mianowicie posiadam taki kodzik:
  1. exec("tar -cf home/user/domains/example.com/public_html/test/backups/1356646574.zip /home/user/domains/example.com/public_html/test/backups/1356646574");

który działa prawie poprawnie...
Już tłumaczę dlaczego prawie... A więc archiwizacja odbywa się poprawnie jednak ja muszę mieć w archiwum tylko pliki i katalogi z katalogu 1356646574 a nie wszystkie inne katalogi tj. home/user/domains/example.com/public_html/test/backups/1356646574, wiem również, że można sprawę załatwić korzystając z takiego kodu:
  1. exec("tar -cf 1356646574.zip 1356646574");

Jednak ja muszę skorzystać z ścieżek poczynających od home/user/..., a więc pytanie czy znacie sposób który rozwiązałby mój problem ?.
Proszę o jakiekolwiek wskazówki, rozwiązania za co będę niezmiernie wdzięczny !

Z poważaniem,
Kamil Dunaj
sowiq
Zerknij tutaj: http://stackoverflow.com/questions/3153683...e-paths-for-tar
peja1990
Dzięki, a więc u mnie ma to wyglądać tak:
  1. exec("tar -cf home/user/domains/example.com/public_html/test/backups/1356646574.zip -C /home/user/domains/example.com/public_html/test/backups/1356646574");

?
sowiq
Wypróbuj, to się dowiesz wink.gif

A tak na serio to musisz sam sprawdzić, bo ja aktualnie siedzę na Windowsie.
peja1990
Niestety w żaden sposób nie działa... ;(

EDIT:
Przepraszam ! Źle użyłem ! Mój błąd !
DZIAŁA exclamation.gif!! smile.gif
DZIĘKUJĘ ! smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.