Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP] Plik PHP do wysyłki maila
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Kamyk89
Witam wszystkich,

Od paru już dni męczę się aby napisać do tego plik sendmail.php....Pomoże ktoś, kto się w tym orientuje ? Stawiam piwo normalnie za pomoc

1. <form action="js/sendmail.php" method="post" id="contact-form">
  2. <div class="row">
  3. <div class="holder span8"><div class="message"><div class="top"></div><div class="contents"><div id="alert"></div></div><div class="bottom"></div></div></div>
  4. <div class="field span8"><label for="name">Twoje imię (*):</label><input type="text" value="" class="input-text" id="name" name="name" /></div>
  5. <div class="field span8"><label for="email">Adres e-mail (*):</label><input type="text" value="" class="input-text" id="email" name="email" /></div>
  6. <div class="field span8"><label for="message">Wiadomość (*):</label><textarea class="input-textarea" id="message" name="message"></textarea></div>
  7. <div class="flied span8"><input type="submit" class="input-submit btn btn-red" value="Submit" /></div></div>
  8. </form>
Kamyk89
Html ograniam, ale to już dla mnie czarna magia, bez znajomości PHP nawet Twoje linki dużo nie pomogą, ale dziękuje bardzo za chęci smile.gif
!*!
A przejrzałeś te linki dokładnie (łącznie z całym działem)? Jest tam nawet gotowiec.
Kamyk89
Tak przeglądałem, ale nigdzie nie widzę skryptu (PHP) , który by wyciągnął dane z mojego formularza w html`u i wysłał sad.gif
!*!
Dziwne... http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Wysyłanie_e-maili połącz to z tym wyżej

1. // sendmail.php
  2. if(isset($_POST['submit']))
  3. {
  4. echo 'wysyłam mail?';
  5. mail() //...
  6. }

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.