Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Względna scieżka w move_uploaded_file
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mattix19
Witam,
Problem jest taki posiadam dwa katalogi na serwerze a i b i uploaduje zdjęcia w katalogu a ale muszą one zostać przeniesione do katalogu juz po wgraniu. Od razu wziąłem sobie funkcję move_uploaded_file lecz nie działa ona ze scieżkami bezwględnymi.
  1. // jestesmy w katalogu a.pl/admin/public/upload.php
  2. move_uploaded_file($_FILES['upload']['tmp_name'], '../../b.pl/images/img/'.$tmp);

Próbowałem z realpath lecz też nie przyniosło to skutku.
można to jakoś obejść?
jeremiash
Na pewno możesz zapisać plik binarny do bazy i potem pobrać go na drugiej stronie, zapisać na serwer i wywalić z bazy. Jednak czy to optymalne rozwięzanie? Mam jeszcze dwa pomysły, ale nie mam pewności co do ich działania, więc daruję sobie smile.gif
minolone
Symlink - dowiązanie symboliczne
wiki
mattix19
a z funckja
? Tzn zapisuje zjecie w katalogu tmp a potem za pomoca copy() przenosze z uzyciem sciezki bezwglednej. Zadziala to na serwerze? NIestety testy bede mogl wykonac dopiero w pon w pracy nie mam dostepu do ftp tu :/
no-scared
Cytat(mattix19 @ 28.12.2012, 15:46:53 ) *
Witam,
Problem jest taki posiadam dwa katalogi na serwerze a i b i uploaduje zdjęcia w katalogu a ale muszą one zostać przeniesione do katalogu juz po wgraniu. Od razu wziąłem sobie funkcję move_uploaded_file lecz nie działa ona ze scieżkami bezwględnymi.
  1. // jestesmy w katalogu a.pl/admin/public/upload.php
  2. move_uploaded_file($_FILES['upload']['tmp_name'], '../../b.pl/images/img/'.$tmp);

Próbowałem z realpath lecz też nie przyniosło to skutku.
można to jakoś obejść?

Co masz na myśli mówiąc, że nie działa? Działa. Problem pewnie tkwi w Safe_Mode albo Open_Basedir.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.