Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP] str_replace
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Killerek
Temat rozwiązany!
jasin
A nie lepiej użyć Pdo i bindowania?
JoShiMa
Cytat(Killerek @ 29.12.2012, 15:48:04 ) *
lecz chcę aby zamiast$tekst = mysql_query("1"); było zapytanie
  1. SELECT * FROM $tabelcia WHERE id='".$_GET['id']."' AND polecamy=`1`
lecz i gdy wyświetlę zmienna wynik w echo ', $wynik, ' to w tym miejscu gdzie ma pisac to Polecamy wyskakuje "Resource id #9" co zrobić?

Zajrzeć do manuala i zrozumieć co właściwie zwraca funkcja mysql_query(). Albo wykorzystać var_dump() i podejrzeć jaki jest format tego co dostajesz w zmiennej $tekst.
Randallmaster
co dokładnie twoja funkcja str_replace miała zmieniać, ponieważ na chwilę obecną jest bezużyteczna..?
Killerek
Temat rozwiązany!
Randallmaster
Najpierw pobierz te wartości z bazy danych na których chcesz operować, mniej więcej tak jak ja to zrobiłem. Później zastosuj funkcję if($r['polecamy'] > 0), no i dalsza część kodu. Spróbuj sam od razu kodu nie podam smile.gif, ja też tak się uczyłem na tym forum smile.gif

1. $q = mysql_query("SELECT * FROM $tabelcia WHERE id='".$_GET['id']."'")
  2. while ($r = mysql_fetch_array($q)) {
  3.  
  4. echo $r['polecamy'];
  5.  
  6. }
  7.  
Killerek
Temat rozwiązany!
webdice
Forum powstało po to by pomagać nie tylko autorowi wątku, ale również osobom które maja podobny problem. Ty samolubnie usuwasz treść postów.
Killerek
Cytat(webdice @ 30.12.2012, 14:59:09 ) *
Forum powstało po to by pomagać nie tylko autorowi wątku, ale również osobom które maja podobny problem. Ty samolubnie usuwasz treść postów.

Faktycznie bardzo przepraszam zaraz przywrócę za ile ostrzeżenie się usunie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.