Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zapamietac ustawienia?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
flasht
Witam
Mam taki problem...
Chcicalbym, zeby kazdy na mojej stronie mogl sobie wybrac skina... i zeby po pierwszym wybraniu opcja sie zapamietala... Probowalem SETCOOKIE i $HTTP_COOKIE_VARS, ale to dziala tylko do zamkniecia przegladarki... Co mam zrobic, zeby dzialalo dluzej?

Pozdrawiam
FlashT
fiszol
zapisać ustawiania w bazie / pliku ?

pozdrawiam,
fiszol
flasht
Cytat(fiszol @ 2004-09-17 23:49:28)
zapisać ustawiania w bazie / pliku ?

pozdrawiam,
fiszol

Ale mi chodzi raczej o to, zeby kazdy mogl sobie to zrobic... uzytkownik nie jest zalogowany ani nic... Dlatego musi to byc skladowane na dysku uzytkownika a nie serwera...

Przeciez musi byc jakis sposob na zapisanie cookies na dluzej niz do zamkniecia przegladarki? Jesli nie, to po co byloby czyszczenie cookiesow w roznych programach do sprzatania na dysku?
Paul
Cytat("flasht")
ale to dziala tylko do zamkniecia przegladarki

Trzeba nadac ciasteczku odpowiedni termin przydatnosci do spozycia winksmiley.jpg

Przyklad z manuala:
  1. <?php
  2. setcookie (&#092;"TestCookie\", $value,time()+3600); /* traci ważność za godzinę */
  3. ?>
flasht
Cytat(Paul @ 2004-09-17 23:53:05)
Cytat("flasht")
ale to dziala tylko do zamkniecia przegladarki

Trzeba nadac ciasteczku odpowiedni termin przydatnosci do spozycia winksmiley.jpg

Przyklad z manuala:
  1. <?php
  2. setcookie (&#092;"TestCookie\", $value,time()+3600);  /* traci ważność za godzinę */
  3. ?>

Ale... ja chcialbym zeby termin ten nigdy sie nie konczyl... Znaczy do recznego usuniecia lub nadpisania cookie'sa, bedzie dzialal.
Paul
No to mozesz tam wpisac ilestam lat, ale i tak predzej czy pozniej ktos to usunie...

Jedynym praktycznym rozwiazaniem jest zapisywanie / nadpisywanie cisteczka przy kazdym wejscu na strone - czyli ostatnie wejscie + jakis tam okres...
flasht
Cytat(Paul @ 2004-09-18 00:49:18)
No to mozesz tam wpisac ilestam lat, ale i tak predzej czy pozniej ktos to usunie...

Jedynym praktycznym rozwiazaniem jest zapisywanie / nadpisywanie cisteczka przy kazdym wejscu na strone - czyli ostatnie wejscie + jakis tam okres...

Ok... w sumie dobre. Dziekuje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.