Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak sie polaczyc ze zdalnym pulpitem ?
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
cineck
witam smile.gif u mnie w robocie posiadamy terminale , ktore sa podlaczonene do sieci u mnie w robocie, i teraz pytanko czy ja z domu moge sie polaczyc z tym komputerem ktory mam u mnie w robocie za pomoca zdalnego pulpitu questionmark.gifquestionmark.gif jesli tak to jak to zrobic smile.gif Co potrzebuje aby to zrbic questionmark.gif?
orson
witam ...

serwer terminali musi byc widoczny w sieci ... a bez naprawde mocnych zabezpieczen zaden zdrowy na umysle admin nie wypusic na swiat takiego serwera ... wiec najpierw zapytaj admina czy to mozliwe jest wogole ... poza tym jezeli to jest remote desktop z windowsa to nic wiecej nie jest potrzebne ... no moze szybkie lacze biggrin.gif

pozdrawiam
cineck
ok , ale ja chce sie tylko polaczyc z moim pulpitem ktorego uzywam w robocie smile.gif aten terminal to zwykly komp.
Vertical
Podajesz IP hosta, nazwę użytkownika, hasło i śmigasz.
fiszol
Ja zdalnie czasami grzebie w MsSQL'u za pomocą remote administratora ( http://famatech.com )

tzn, nie chodzi o samo grzebanie w bazie bo na to sa inne sposoby, tylko o korzystanie z narzędzi pakietu mssql server enterprise 200

cheers,
fiszol
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.