Witam! Chciałbym tworzyć strony, na których były by animacje itp. Do tej pory stosowałem jedynie hover z CSS, jednak chciałbym zrobić coś więcej. Tak więc moje pytanie: Jakiego języka uczyć się by robić coś takiego? Czy to prawda że dzięki CSS 3 nauka JS i IQuery jest zbędne? Pytam bo CSS jest dużo łatwiejsze PS: od dawna szukam jakiegoś dobrego poradnika do CSS 3, może dacie jakieś linki
Posio
11.03.2013, 21:34:49
css3 co prawda wprowadza wiele usprawnień, które mogą zastąpić te, które zazwyczaj stosowane były w js, ale są to 2 całkowicie różne rzeczy. Używanie jednego nie wyklucza drugiego.
Th0e
11.03.2013, 21:38:32
aha - a czy najpierw powinienem uczyć się JS, a potem IQuery, czy mogę od razu przejść do niego?
I czy nie ma innych języków od tego - JS niezbyt mi się kojarzy
PS: jeśli znacie jakieś dobre kursy do powyższych języków - prosiłbym o linki
mimol
11.03.2013, 22:08:52
jQuery to tylko framework do JS, więc MUSISZ umieć PODSTAWY JS aby zabrać się do jQuery, z drugiej strony ucząc się jQuery nauczysz się podstaw JS. Jeśli masz mało czasu zacznij uczyć się jQuery, Jeśli masz więcej zacznij się uczyć podstaw JS, potem przejdź na jQuery.
Th0e
12.03.2013, 16:05:13
dzięki A co sądzicie o tworzeniu stron we flashu? Opłaca się?
Posio
13.03.2013, 21:23:29
Odpuść sobie, ta technologia umiera.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.