Bardzo chciałbym zacząć pisać coś w końcu w Symfony2. Borykam się jednak z wieloma problemami już na starcie. Zacznę od tego że pracuję na Windowsie 7 64-bit lub Windowsie 8 64-bit. Za każdym razem po zainstalowaniu czy to WAMPa, czy to XAMPPa mam problem ze skonfigurowaniem środowiska. Najczęściej z php_apc (czy jest to w ogóle konieczne? jak będzie pracowało Symfony2 bez php_apc?). Kiedy już jakimś cudem znajdę odpowiedni plik php_apc i poradzę sobie z php_intl, config.php pokazuje poprawną konfigurację - no więc do roboty!
odpalam szczęśliwy ../web/app_dev.php/demo/ - no działa!
odpalam ../web/app.php/demo/ - nie działa! pusta strona.
wyłączam mod_rewrite, nagle oba działają. Restartuje apache, nagle znów nie działa app.php. Już nawet cache:clear nie pomaga. Mam dość, serdecznie dość.
Powiedzcie mi proszę: jaki system zainstalować (oprócz linuxa), jaki pakiet (XAMPP, WAMP?), z jakimi wersjami PHP, Apache, z jaką wersją pliku APC, z jakim .NET w systemie. Oczekuję żeby za każdym razem bez problemu działały mi adresy ../web/app.php/ i ../web/app_dev.php/ a po włączeniu mod_rewrite, żebym mógł wchodzić na stronę przez adres ../web/. Po prostu chcę zacząć w końcu pisać, pomóżcie...