Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Restart Apache'a
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
pillot
Chciałem niedawno zmienić coś w pliku konfiguracyjnym Apache'a; aby zastosować zmiany zrestartowałem indiańca. Wszystko pięknie, ładnie w tray'u pokazuje 'Running all Apache services', ale gdy wchodzę na localhost:
- IE się muli i po pewnym czasie pokazuje standardowy 'Nie można znależć serwera' angrysmiley.gif
- Mozilla wyświetla coś takiego: 'The connection was refused when attemping to contact localhost.' sad.gif
Dopiero po restarcie komputera wszystko działa bez zarzutu, do czasu ponownego restartu serwera. :|

Mam Apache 2.0.46 na WinXPpro.

Teoretycznie konfigurację zmienia się przecież dość rzadko, ale błąd jest błędem i nie powinno tak być.

Czy ktoś wie coś na ten temat?
fiszol
Miałem ten sma probelm z tym apache, więc zamiast restart, brałem najpierw stop, a potem start - w ten sposób się udawało tongue.gif guitar.gif

cheers,
fiszol
pillot
heh, rzeczywiście działa w ten sposób, dzięki! smile.gif

ale błąd błędem, muszę wyprobować jakieś nowsze wersje Apache'a, może są bez błędów

thx
fiszol
np smile.gif

Jeszcze jestem ciekaw jak on na innych win wypada, bo ja rónież mam xp prof.
masz jakieś pojęcie na ten temat ?

ps, być może ktoś nam powie dlaczego tak się dzieje ?;p

cheers,
fiszol
pillot
niestety, pojęcia nie mam sad.gif
Vertical
"Nowsza" w przypadku Apache nie znaczy zawsze "lepsza" smile.gif Ja osobiście na windowsie miałem Apache 1.3.31 i śmigało lepiej niż 2.0.48. Po Twoim obrazu wnioskuję, że masz win XP smile.gif
FiDO
Pod windowsa zalecany jest Apache z serii 2.x ze wzgledu na lepsza stabilnosc na tym systemie, co nie znaczy jednak, ze nie zdarzaja mu sie wpadki smile.gif
Swoja droga ja zawsze restart robie przez Stop, Start, bo zwykly restart nie zawsze dzialal poprawnie, tzn. czasem zmiany nie odnosily skutku, ale problemow z wieszaniem nie mialem.
Vertical
Cytat
Pod windowsa zalecany jest Apache z serii 2.x ze wzgledu na lepsza stabilnosc na tym systemie

Możliwe, ale wolę mieć trochę mniej stabilny serwer, niż zawalać pamięć operacyjną smile.gif
FiDO
Mi chodza non stop 2 apache naraz, ktorych nigdy nie wylaczam i jakos ich nie czuje smile.gif Jesli serwer nie przetwarza zadnych zapytan to uzycie pamieci jest male.
pillot
Cytat("Vertical")
Po Twoim obrazu wnioskuję, że masz win XP

Jakbyś zgadłsmile.gif

No fakt, niby Apache 1.3.X szybsze są i z restartem nie miałem na nich problemów.

Ale ja chcę 2.0;)exclamation.gif!

śmieję się, oczywiście; dzięki za odpowiedzi
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.