Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Problem z systemami newsów.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
csniebo
Witam, Prosił bym o pomoc gdyż usiłuję zrobić na swojej stronie system newsów z poradnika, ale mam problem bo przepisuje dokładnie kod do stworzenia nowej tabeli w bazie danych i wyskakuje błąd, prosił bym o poprawienie kodu.

Link do systemu newsów:
http://komputery.spryciarze.pl/zobacz/jak-...-na-stronie-2-4

Kod do tworzenia bazy:
create table 'news' (
'id' int ( 11 ) not null auto_increment,
'namenews' varchar(100) not null default '',
'content' varchar(2000) not null default '',
'date' varchar(100) not null default '',
primary key ( id )
)
Kod błędu zapytania:
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''news' ( 'id' int ( 100 ) not null auto_increment, 'namenews' varchar(100) not' at line 1
Jak ktoś może pomóc to bardzo proszę.
sajegib
przy nazwach kolumn zmienić cudzysłowy na backquotes
csniebo
Bardzo panu dziękuję, pkt pomógł dla pana.

Więc mamy następny problem, kiedy na stronie powinny pojawiać się newsy to zamiast tego jest jakiś błąd, oto on:
Fatal error: Call to undefined function mqsql_query() in /home/p300395/public_html/index.php on line 39
Prosił bym o podpowiedż co z tym zrobić.
zegarek84
porównaj z tą ;] - jak dopatrzysz się różnicy na dłużej zapamiętasz i zaczniesz próbować rozumieć techniczny angielski jeśli chodzi o komunikaty błędów ^^
mysql_query - ps. przerzuć się na pdo ;p
csniebo
Sory, ale nie rozumiem. Ten system piszę z tutka, a w php ledwo co raczkuję, więc trudno mi to zrozumieć, możesz łatwiej? smile.gif
to coś w bazie zmienić czy w index.php?
Dobra, już znalazłem. Idę spać bo ciężko mi będzie coś dalej robić jeżeli takie coś robię biggrin.gif.
K0nio
masz mqsql_query() powinno byc mysql_query literówka się wkradła facepalmxd.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.