Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Utracony dostęp do katalogów na ftp
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
5skakanek
Jak wskazałem w temacie dłubiąc przy ustawieniach plików na serwerze prawdopodobnie niechcący ustawiłem coś w stylu 000 (---) na katalogu znajdującym się na zewnętrznym serwerze, pozbawiając się praw do odczytu dla właściciela. Katalog wraz ze wszystkimi plikami zniknął z drzewka w kliencie ftp. Czy jest jakiś sposób na odkręcenie tej sytuacji, czy katalog przepadł? W panelu administracyjnym dostawcy hostingu (wisepanel superhost) w sekcji ochrona katalogów widnieje nazwa tego katalogu, jednak tam nie ma żadnych ustawień atrybutów plików.
Proszę o pomoc - j
mar1aczi
Jeśli masz dostęp do katalogu nadrzędnego - możliwość ustawienia mu uprawnień, to "popraw" uprawnienia z uwzględnieniem podkatalogów.
5skakanek
Tak robiłem, ale niestety system nie bierze w ogóle pod uwagę tego katalogu. Jakby nie widział go na liście plików i katalogów. Skoro zmieniłem ustawienia zapisu i odczytu przez właściciela prawdopodobnie nie mogę zmienić i ustawień atrybutów pliku. Ale gdzieś ktoś musi mieć chyba dostęp do plików, które znajdują się fizycznie na serwerze?
dżozef
support na pewno będzie w stanie ci pomóc
phphaper
weź FileZille i zmień też dla podkatalogów dostęp na 755 ? smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.