Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ImageMagick na win7 "Połączenie zostało zresetowane"
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Gligamesh
Witam

z przyzwyczajenia używam gotowej kompilacji apache + php +mysql zwanej vertrigo (http://vertrigo.sourceforge.net/), niestety potrzebuje Imagick więc:
- ściągnąłem instalkę dla windows ImageMagick-6.8.6-2-Q16-x86-dll
- php_imagick.dll, TS
- dodałem zmienną środowiskową.

Restart kompa odpalam, żądnych błędów nie było a phpinfo poprawnie widzi Imagick

Niestety gdy próbuje wykonać jakikolwiek kod znaleziony w internecie który generuje jakiś dokument pojawia się problem np kod:
  1. <?php
  2. $pdf_file = 'demo.jpg';
  3. $save_to = 'demo2.jpg';
  4.  
  5. $img = new imagick($pdf_file);
  6.  
  7. //reduce the dimensions - scaling will lead to black color in transparent regions
  8. $img->scaleImage(800,0);
  9.  
  10. //set new format
  11. $img->setImageFormat('jpg');
  12.  
  13. // -flatten option, this is necessary for images with transparency, it will produce white background for transparent regions
  14. $img = $img->flattenImages();
  15.  
  16. //save image file
  17. $img->writeImages($save_to, false);

po około 10 sekundach zwraca:
Cytat
Połączenie zostało zresetowane

ktoś poratuje ?
erix
Jakiś błąd w libach pewnie; sprawdź w dzienniku zdarzeń.

A najlepiej Zend Server; tam wszystkie paczki są odpowiednio dopasowane i nigdy nie spotkałem się z tym, żeby coś nie współpracowało. A niestety, pod Windows rozszerzenia do PHP potrafią być krnąbrne.
ajlowju
Przyczyną bankowo jest któraś z bibliotek.
Gligamesh
Cytat
Pakiet błędów , typ 0
Nazwa zdarzenia: BEX
Odpowiedź: Niedostępny
Identyfikator pliku Cab: 0

Sygnatura problemu:
P1: v_apache.exe
P2: 2.2.22.0
P3: 4f242d7a
P4: MSVCR100.dll
P5: 10.0.40219.1
P6: 4d5f0c22
P7: 0008af3e
P8: c0000417
P9: 00000000
P10:

takie coś mi wywalił.

Microsoft Visual C++ 64 i 32 aktualne.
------------ update -------------------
Zainstowałem Zend Server, chodzi ale tylko jak robie podstawowe rzeczy typu przerzucienie jpng etc. Wszystko cokolwiek innego wali fatale. A sam serwer to jakaś masakra... może i na produkcje dobry ale na deva.... strasznie zasoby je i się rozpanoszył na cały system. Do tego jakiś idiota jeszcze "www" chroni przed zapisem.

Problem rozwiązany.
erix
Cytat
Zainstowałem Zend Server, chodzi ale tylko jak robie podstawowe rzeczy typu przerzucienie jpng etc. Wszystko cokolwiek innego wali fatale.

To pewnie w systemie masz trochę bałaganu...

Cytat
A sam serwer to jakaś masakra... może i na produkcje dobry ale na deva.... strasznie zasoby je i się rozpanoszył na cały system.

Na deva też się nadaje. Prócz paru rozszerzeń do PHP i dwóch usług jest to samo, co w konkurencyjnych pakietach i - najważniejsze - wszystko do siebie dopasowane.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.