Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][HTML]Jak zbudować stopke dla osoby 3
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jackraymund
j/w
Pisze strone, i została mi stopka.
Ja jestem autorem, a zleceniodawca zamierza sprzedawać skrypt na licencji.
chciałbym uwzględnić te 3 osoby, autora, zleceniodawce, i kupującego od zleceniodawcy.
Niemam pomysłu na tekst i wygląd
+ styl dla divu, aby minimalną wysokość miał np. 50px, a jeżeli zawartość strony jest za mała, to aby pojawiło się na samym dole
gitbejbe
no tekstu i wyglądu Tobie tutaj nikt nie wymyśli... Za mało precyzujesz swój problem.
Co do pozycji stopki to java script:

sprawdzaj wielkość okna przeglądarki i jeśli pozycja stopki jest mniejsza od wysokości całego okna to zmień jej styl na position:fixed; bottom:0;

nie ręczę za ten pomysł - bo trzeba to poprostu potestować, ale tak czy siak zabawa tyczy się JS
Turson
JS nie jest idealnym rozwiązaniem, bo co jeśli ktoś ma wyłączoną obsługę JS w przeglądarce?
gitbejbe
@up

nie wiem, nie znam takich ludzi ; ) Podobnie jest z ciastkami przy logowaniu- je też można wyłączyć a mimo to wszyscy i tak się na nich opierają.
To powiedź mi jak sprawdzisz wysokość okna przeglądarki jak nie przez js ?
Greg0
Mi się wydaje że jemu po prostu chodzi o "sticky footer". Jak mało treści by nie było stopka zawsze jest przyklejona do dolnej krawędzi przeglądarki (można sprawdzić pomniejszając i powiększając stronę). http://ryanfait.com/sticky-footer/
Turson
Problem pojawia się wtedy, kiedy jedna podstrona jest długa i sticky footer nie zadziała, a druga krótsza i tam działa.

JS może być wyłączone, kiedy ktoś wchodzi na stronę przez telefon/tablet.
Greg0
@up jaki problem? Ja żadnego problemu w sticky footer nie widzę bez względu na to jaka długa strona by nie była.
Turson
Cofam, pomyliło mi się z bottom:0
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.