jackraymund
21.07.2013, 16:54:34
j/w
Pisze strone, i została mi stopka.
Ja jestem autorem, a zleceniodawca zamierza sprzedawać skrypt na licencji.
chciałbym uwzględnić te 3 osoby, autora, zleceniodawce, i kupującego od zleceniodawcy.
Niemam pomysłu na tekst i wygląd
+ styl dla divu, aby minimalną wysokość miał np. 50px, a jeżeli zawartość strony jest za mała, to aby pojawiło się na samym dole
gitbejbe
22.07.2013, 06:45:58
no tekstu i wyglądu Tobie tutaj nikt nie wymyśli... Za mało precyzujesz swój problem.
Co do pozycji stopki to java script:
sprawdzaj wielkość okna przeglądarki i jeśli pozycja stopki jest mniejsza od wysokości całego okna to zmień jej styl na position:fixed; bottom:0;
nie ręczę za ten pomysł - bo trzeba to poprostu potestować, ale tak czy siak zabawa tyczy się JS
Turson
22.07.2013, 11:13:41
JS nie jest idealnym rozwiązaniem, bo co jeśli ktoś ma wyłączoną obsługę JS w przeglądarce?
gitbejbe
22.07.2013, 12:34:00
@up
nie wiem, nie znam takich ludzi ; ) Podobnie jest z ciastkami przy logowaniu- je też można wyłączyć a mimo to wszyscy i tak się na nich opierają.
To powiedź mi jak sprawdzisz wysokość okna przeglądarki jak nie przez js ?
Greg0
22.07.2013, 12:45:16
Mi się wydaje że jemu po prostu chodzi o "sticky footer". Jak mało treści by nie było stopka zawsze jest przyklejona do dolnej krawędzi przeglądarki (można sprawdzić pomniejszając i powiększając stronę).
http://ryanfait.com/sticky-footer/
Turson
22.07.2013, 13:15:31
Problem pojawia się wtedy, kiedy jedna podstrona jest długa i sticky footer nie zadziała, a druga krótsza i tam działa.
JS może być wyłączone, kiedy ktoś wchodzi na stronę przez telefon/tablet.
Greg0
22.07.2013, 13:17:17
@up jaki problem? Ja żadnego problemu w sticky footer nie widzę bez względu na to jaka długa strona by nie była.
Turson
22.07.2013, 13:23:03
Cofam, pomyliło mi się z bottom:0
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.