Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Automatyczna instalacja PHPBB3?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Mooderf Moops
Witam, zastanawiam się od jakiegoś czasu jak dokonać skrypt być może tylko dynamiczny plik, który po przez formularz na mojej stronie instalował by na serwerze fora dla użytkowników.
Przekopałem chyba całe Google jednak żadnego punktu zaczepienia nie znalazłem. Być może kiepski z mnie tropiciel.

O to przykład tego, co chcę uzyskać.

http://forumex.pl/strona/rejestracja.html

Bardzo proszę o pomoc albo chociaż naprowadzenie na temat zrobienia czegoś takiego. Z góry bardzo dziękuję smile.gif.
mlawnik
kopiujesz pliki z folderu z gołym phpbb3 (bez folderu instalacyjnego) do folderu użytkownika (serwer trzeba skonfigurować, aby subdomena = folder), tworzysz baze, podajesz dane w pliku konfiguracyjnym, podajesz dane użytkownika i wuala.
Mooderf Moops
Czyli mam rozumieć, że wszystkie fora, które są tam założone opierają się tylko na jednej bazie danych i jednym pliku konfiguracyjnym ? o,0
mlawnik
Nie, każdy użytkownik ma swoją bazę i swój plik konfiguracyjny. W przeciwnym wypadku mógłbyś się zalogować swoimi danymi do forum sąsiada tongue.gif
Takie serwisy mają taki jakby szablon phpbb, który jest powielany dla każdego usera specjalnym skryptem, który:

1. kopiuje pliki do innego folderu
2. wykonuje instalacje phpbb z danymi podanymi w rejestracji
3. tworzy subdomenę

i inne takie pierdółki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.