Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][PHP] Co znaczy SAS i czym jest ten ciąg 8bba967b4c2a6d3715d500734e2f47c6 ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Weles
Witam!

Mam dość nietypowy problem. Pewien zakodowany program wysyła mi na stronę takie coś:

8bba967b4c2a6d3715d500734e2f47c6
I jest to podpisane jako "sas".

Czym może być ten kod?
Dodam że do każdego konta jest inny kod i się on nie zmienia - jest cały czas taki sam.

Albo przynajmniej jak jest zakodowane "to" coś.

Dodam jeszcze że ten kod ma służyć do automatycznego zalogowania się na stronie, gdyż drugie co mi przesyła ta aplikacja jest ID konta (dzięki czemu można wyciągnąć login z łatwością - ale brakuje hasła czy czegoś - więc nie wiem co to za szyfr).

Wydaje mi się że to MD5, ale co on może oznaczać?

@EDIT:
Zauważyłem też że dwa Identyfikatory mają znaczenie na wynik tego kodu.
Ten kod co podałem co wyszedł powstał z "1" oraz "23743" - sam nie wiem w jaki sposób...

Pozdrawiam!
b4rt3kk
SAS to Special Air Service - brytyjska jednostka specjalna. Co do kodu, być może jest to zahashowane hasło?

Cytat
Ten kod co podałem co wyszedł powstał z "1" oraz "23743" - sam nie wiem w jaki sposób...

Co dokładnie masz na myśli, jak powstał?
Weles
Cytat(b4rt3kk @ 12.08.2013, 08:06:16 ) *
SAS to Special Air Service - brytyjska jednostka specjalna. Co do kodu, być może jest to zahashowane hasło?

Co dokładnie masz na myśli, jak powstał?

Konto ma 2 ID, ID1 i ID2, jeśli zmienie którekolwiek z nich, hash wygląda inaczej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.