Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][PHP]Skrypt PHP niespodziewanie przerywa swoje działanie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
squall
Mam następujący problem. Mam skrypt, który ma działać kilkanaście, kilkadziesiąt godzin (kilka tysięcy przejść pewniej pętli). Skrypt jest jak najbardziej poprawny, wina leży chyba po stronie serwera.

Dzisiaj odpaliłem ten skrypt i po około 700 przejściach przestał działać. Skrypt został odpalony nie poprzez przeglądarkę, ale z konsoli (php index.php). Podobnie ma się sytuacja, gdy chcę go uruchomić na komputerze poprzez przeglądarkę. Zawsze po jakimś czasie przestaje działać, mimo że nie ma żadnego błędu.

Jest na to jakaś rada?
amii
Zobacz max_execution_time w php.ini
squall
To nie jest problemem. W php.ini jest "max_execution_time = 30", ale na początku skryptu wpisuję set_time_limit(0), więc powinien działać wiecznie.
mlawnik
Ta funkcja może nie działać poprawnie, zmień w php.ini.
squall
Nie wspomniałem o jednej rzeczy. Skrypt działa kilka godzin i po paru godzinach przestaje działać. Ale, zmienię i zobaczę.
mlawnik
Może po tych kilku godzinach masz za mało zasobów i po prostu system zabija ci proces?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.