Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: hosting dla ez Publish?
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
irish
Czesc!

Znacie jakies serwery www na ktorych mozna postawic strone napisaną przy użyciu ez Publish? Na tej stronie podają linki tylko do płatnych serwerów, w dodatku dosyć drogich (20 funtów miesiecznie, lub 40+15). Czy ktoś w Polsce oferuje darmowy hosting dla stron napisanych przy użyciu CMSa?

pozdrawiam,
daniel
Luke
Daniel,

Z hostingow, ktore sa sprawdzone i godne uwagi to napewno KEI, HOME.PL i HOGA.PL.
Odradzam krzystanie z darmowych kont. Dlaczego? Bo jezeli za cos zaplacisz to masz prawo wymagac, negocjowac ustawienia z administratorami (jest to bardzo wazne jezeli budujesz strone z eZ), o co w przypadku kont darmowych raczej trudno.

Dziwie Ci sie troche ze chcesz umiescic profesjonalny system zarzadzania trescia (ktory juz teraz jest wart kilkanascie milionow dolarow) na darmowych kontach? W 1/4 nie wykorzystasz jego mozliwosci jezeli bedziesz mial ograniczenia ze strony hostingu. Dobra konfiguracja serwera jest niezbedna.

Zastanow sie nad tym. Czasami nie warto oszczedzac, a jezeli juz musisz to napewno nie na hostingu.
irish
Widzisz, na kazdym z tych serwerow musze samemu zainstalowac ez Publish. Z doswiadczenia wiem, ze instalacja ez na serwerze nie jest latwa (wymaga rowniez interwencji administratora).

Przeciez mozna uruchomic kilka stron na jednym CMSie, wiec szukam jakiegos providera, ktory bedzie juz mial zainstalowanego ez. Co do platnego hostingu to mysle, ze jeszcze nie teraz. Zaplace 500 zlotych za jeden rok uzytkowania serwera www, do tego 240 zlotych za domene i umieszcze na tym darmowy serwis. Jesli moja strona bedzie miala kilkadziesiat (kilkaset) odslon dziennie to wtedy poszukam dobrego platnego hostingu. Na razie chialbym czegos "na poczatek".

pozdrawiam,
Daniel
Luke
Cytat(irish @ 2004-10-23 12:51:40)
Jesli moja strona bedzie miala kilkadziesiat (kilkaset) odslon dziennie to wtedy poszukam dobrego platnego hostingu. Na razie chialbym czegos "na poczatek".

Rozumiem, w takim razie moze tutaj cos znajdziesz ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.