Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML]Jak można zabezpieczyć stronę przed połączeniem za pomocą proxy ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kuna11
Mam taki problem:
Chcę pobrać sobie stronkę za pomocą cURL lub file_get_contents.
Stronka jako taka się pobiera, ale zwraca mi błędny klucz, który jest potrzebny do dostępu do pewnych zasobów.

Jeśli łącze się z lokalnego serwera (windows+neostrada), wsystko jest w porządku (dostaje prawidłowy klucz), jednak gdy łącze się z ip swojego serwera to już jest lipa (musze mieć bana na ip).
Próbowałem to obejść korzystając z proxy - przetestowałem dziesiątki z różnych źródeł i to samo a raczej nie sądzę, żeby udało im się dodać wszystkie możliwe ip proxy jako zablokowane.

Czy można jakoś sprawdzić czy połączenie z serwerem jest realizowane przy użyciu proxy (tcp) i blokować wszystkie z automatu ?
Jeśli nie to jak inaczej może wyglądać zabezpieczenie tej strony ?

Na pewno nie chodzi o cookies, bo to już sprawdzałem a w cURL symulowałem korzystanie z firefoxa.

wewior
Może wytłumacz o jaki klucz Ci chodzi bo skoro stronka się pobiera to raczej bana nie masz.
kuna11
Jest to sygnatura dołączana do kolejnych linków, które znajdują się na tej stronie.
Czyli tą stronę mogę załadować, ale kolejne linki które z niej wyciągam już nie działają bo sygnatura zabezpieczająca jest zła.
Dobra jest tylko wtedy gdy odpalam skrypt z lokalnego serwera na neostradzie a ja chciałbym łączyć się z zewnętrznego serwera lub za pomocą proxy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.