Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Zabespieczenie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-IceMan-
Jak moge skutecznie zabespieczyc baze danych i plik glownu php przed kopiowaniem i wlamaniami. Moje zabespieczenie "Anty wlamaniowe" ktore zrobilem m
niestety nie dziala. Naprawde bede wdzieczny za pomoc.
gitbejbe
Cytat
Jak moge skutecznie zabespieczyc baze danych

Dobre pytanie, wiele osób przedstawia tą problematyke w artykułach i książkach a i tak nie ma złotego środku. Są oczywiście zasady, których nalezy sie bezwględnie trzymać. W twoim przypadku -widząc po pisowni i problemie, widzę 2 rozwiązania. Albo zmień zainteresowania albo weż się do roboty i zacznij się uczyć, a wiedzy daleko szukać nie trzeba:

Prosze bardzo: KLIK

Cytat
plik glownu php przed kopiowaniem i wlamaniami

żartujesz sobie ?

Cytat
Moje zabespieczenie "Anty wlamaniowe" ktore zrobilem niestety nie dziala

Z racji tylko na to zdanie, pozwoliłem sobie podejść do Twojego "problemu" z ironią. Gdzie te zabezpiezcenie anty włamaniowe ? wymieniłeś drzi w domu z drenianych na stalowe a mimo tego i tak ktoś włamał się w nocy i ukradł Ci pliki z serwera ?

Pokaż poprostu co napisałeś, a nie zaśmiecasz tylko forum
-IceMan-
Mam cos takiego:

#### ZABEZPIECZENIE PRZED NIEAUTORYZOWANYM DOSTEPEM ####

#### ZABEZPIECZENIE PRZED NIEAUTORYZOWANYM DOSTEPEM ####
if(!preg_match('/^91\.197\.15\.[0-9]{1,3}$/', $ip)) {
header('Location: http://darujsetakielinki.pl');
exit(log1($ip));
}
function log1($ip){
extract($GLOBALS);
$fp = fopen("baza_txt/dostep.php", "a");
flock($fp, 2);
fwrite($fp, "".$ip."\r\n");
flock($fp, 3);
fclose($fp);
}

If( strpos ( $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], "GG PeekBot" )===0 ){
$main->cmdd('hack hack ;c',530670);}

#### KONIEC ZABEZPIECZENIE PRZED NIEAUTORYZOWANYM DOSTEPEM ####
nospor
Ale przed czym tutaj zabezpieczasz? Przed wejsciem z innego IP niz chcesz? IP mozna ustawic na taki jaki sie chce.

Napisz co cchesz konkretnie osiagna, przed czym zabezpieczyc. A na przyszlosc daruj sobie linki do durnych stron.
gitbejbe
Cytat
Mam cos takiego:

aha, czyli to nawet nie Twój kod

tak więc raczej nikt tutaj Ci nie pomoże, skoro nawet nie wiesz z czym masz problem ; ) to co pogazałeś nie ma żadnego znaczenia. Naprawde wejdz w ten link co Ci wcześniej podałem i zacznij samemu to ogarniać
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.