Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inny]FuelPHP - instalacja
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
miras
Witam, kolejny problem z instalacją frameworka.. pobrałem paczkę ze strony producenta, wrzuciłem na serwer www, co dalej powinienem zrobić?

w każdym tutorialu jak zainstalować dany framework jest mowa o composerze - nie da się zainstalować frameworka na serwerze www bez niego? proszę o jakieś wskazówki bo zaraz mnie coś trafi ;>
destroyerr
Zainstaluj lokalnie, a na serwer wrzuć cały projekt skoro nie masz innej możliwości.
pedro84
Cytat(miras @ 6.10.2013, 16:24:15 ) *
Witam, kolejny problem z instalacją frameworka.. pobrałem paczkę ze strony producenta, wrzuciłem na serwer www, co dalej powinienem zrobić?

w każdym tutorialu jak zainstalować dany framework jest mowa o composerze - nie da się zainstalować frameworka na serwerze www bez niego? proszę o jakieś wskazówki bo zaraz mnie coś trafi ;>

Patrz moją odpowiedź w Twoim identycznym pytaniu dotyczącym Laravela.

Cytat(destroyerr @ 6.10.2013, 16:41:03 ) *
Zainstaluj lokalnie, a na serwer wrzuć cały projekt skoro nie masz innej możliwości.

Mogą się ścieżki walić.
destroyerr
Cytat
Mogą się ścieżki walić.

Mogą się walić czy będą się walić? Równie dobrze w Twoim rozwiązaniu można doszukiwać się możliwie występujących komplikacji.
pedro84
Cytat(destroyerr @ 6.10.2013, 20:39:03 ) *
Mogą się walić czy będą się walić? Równie dobrze w Twoim rozwiązaniu można doszukiwać się możliwie występujących komplikacji.

W każdym rozwiązaniu można. Sprawdziłem na trzech serwerach, powinno śmigać bez problemów.
Dejmien_85
Cytat(miras @ 6.10.2013, 16:24:15 ) *

1. Ściągnij ZIP-a z odpowiednią wersją FuelPHP na swój komputer.
2. Rozpakuj.
3. Wejdź poprzez konsolę (command line) do głównego katalogu FuelPHP (tam gdzie jest plik composer.phar)
4. Wpisz w konsoli "php composer.phar update" (w przypadku gdy nie masz ustalonej ścieżki do folderu z PHP po prostu zamiast PHP wpisz pełną ścieżke do PHP, np c:/sciezka/do/php.exe).
5. Podziwiaj magię composera (chyba, że coś się rypnie - wtedy zadbaj o to, abyś miał zainstalowane rozszerzenie ssl w PHP).
6. Skopiuj wszystko co jest z katalogu FuelPHP na serwer.

I pamiętaj: Composer to diament PHP - po prostu pokochaj i przyglądaj się jak ułatwia życie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.