Przedstawiam mój skrypt logowania. Próbuję wydziergać coś takiego, żeby user i admin logowali się z tego samego formularza, ale mam w bazie 2 tabele `users` i `admin`. Moje założenie było następujące:
Jeśli wypełniony firmularz ---> znajdź usera w tabeli `users` gdzie pasują dane logowania ---> jeśli brak pasujących wyników ---> znajdź admina w tabeli `admin` gdzie pasują dane logowania.
Jak znajdzie usera to ---> header do user_panel.php
Jak znajdzie admina to ---> header do admin_panel.php
Oto kod:
$_POST['name'] = clear($_POST['name']); $_POST['password'] = clear($_POST['password']); $_POST['password'] = codepass($_POST['password']); $result = mysql_query("SELECT `id` FROM `users` WHERE `name` = '{$_POST['name']}' AND `password` = '{$_POST['password']}' LIMIT 1"); $_SESSION['logged1'] = true; $_SESSION['id1'] = $row['id']; }else { $result1 = mysql_query("SELECT `id` FROM `admin` WHERE `admin_name` = '{$_POST['name']}' AND `admin_pass` = '{$_POST['password']}' LIMIT 1"); $_SESSION['logged2'] = true; $_SESSION['id2'] = $row1['id']; } } }[/codebox]
Co jest nie tak? Usera loguje mi pięknie, ale już po wpisaniu poprawnych danych logowania admina nie dzieje się nic...