Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: registry globals
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
juper
Witam
na mojej stronie przechodzenie przez pod strony miałem
zrobione na zasadzie np: index.php?x=2
teraz zainstalowałem PHP Version 5.4.4-14+deb7u5
i w php.ini nie ma opcji registry_globals
i nie dzialaja mi podstrony
jest jakiś zamiennik tej opcji?
Jak to ugryść?

Pozdrawiam
nospor
Dane z post nalezy szukac w $_POST
Dane z get czyli miedzy innymi z url nalezy szukac w $_GET

juper
Cytat(nospor @ 9.11.2013, 19:21:59 ) *
Dane z post nalezy szukac w $_POST
Dane z get czyli miedzy innymi z url nalezy szukac w $_GET

przeciesz to jakaś masakra!!! od grona przerabiania
nie ma jakiegoś innego sposobu?
kamil4u
Możesz to zrobić skryptowo: http://mrphp.com.au/blog/how-enable-regist...-5#.Un6P_uItUpA

Ale naprawdę polecam przerobić cały kod, niż później mieć jakieś nieprzyjemności
juper
Cytat(kamil4u @ 9.11.2013, 21:44:15 ) *
Możesz to zrobić skryptowo: http://mrphp.com.au/blog/how-enable-regist...-5#.Un6P_uItUpA

Ale naprawdę polecam przerobić cały kod, niż później mieć jakieś nieprzyjemności

dzięki, działa skryptowo, narazie tak zostanie, zimą będzie więcej czasu na przerabianie

Pozdrawiam

PS

znalazłem lepsze rozwiązanie

dopisujemy na początku każdego pliku.php

extract($_GET);
extract($_POST);

Pozdrawiam
nospor
Cytat
przeciesz to jakaś masakra!!! od grona przerabiania
Jak sie nabralo zlych nawykow caly czas pisalo zle, to teraz takie są konsekwencje.... I szybciej zaczniesz poprawiac i pisac poprawniej tym lepiej dla Ciebie.
com
nie wierze co ja tu widze stary gdzie Ty żyłeś ostatnie hmm 3 lata?

Cytat
Ostrzeżenie

Nie należy używać funkcji extract() na niepewnych danych, jak na przykład danych odebranych od użytkownika ($_GET, ...). Można tak zrobić na przykład w celu tymczasowego uruchomienia starych skryptów, które zależne są od ustawienia register_globals. Należy jednak użyć nie nadpisującego parametru typ_ekstrakcji, jak na przykład EXTR_SKIP. Trzeba też pamiętać aby ekstrahować zmienne w kolejności określonej przez opcję variables_order pliku php.ini.

To powinno Tobie zapalić czerwoną lampkę i nie czekać do zimy tylko od razu sie za to brać tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.