Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Wireshark] Nie zajduje pakietów
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Watt
Witam,

Ściągnąłem sobie wiresharka, żeby sprawdzić sobie pakiety w mojej sieci domowej (internet działa mi wolniej od paru dni i podejrzewam sąsiada rolleyes.gif ). W sieci domowej, której jedynym zabezpieczeniem z zewnątrz jest zwykłe hasło mam 2 laptopy (na Windowsie w sieci przez WiFi). Na jednym odpalam onet czy inną stronę i w drugim (z wiresharkiem) niestety nie pojawiają się pakiety z pierwszego, natomiast wireshark ładnie wyłapuje pakiety z tego samego komputera na którym jest włączony.
Chciałbym prosić o radęco źle zrobiłem?
Dodam, że jestem na koncie admina a polecenie w cmd

Kod
netsh bridge show adapter

nie zwraca żadnych rezultatów (chwilę się ładuje i wypluwa pustą linijkę)
redeemer
Aby "złapać" ruch z drugiego komputera w sieci lokalnej musisz zastosować jeszcze ARP Spoofing.
freemp3
W jaki sposób masz zbudowaną sieć? Drugi komputer jest połączony z tym na, którym jest zainstalowany wireshark, czy używasz jakiegoś routera/switcha?
Jeśli masz bezpośrednie połączenie między nimi tymi dwoma komputerami, sprawdź czy ustawiłeś przechwytywanie wszystkich pakietów, nawet tych nie przeznaczonych dla Twojego komputera.
Jeśli używasz routera/switcha to zapewne istnieje możliwość podejrzenia podłączonych do niego urządzeń.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.