Cześć,
Jestem totalnie zielony w temacie PHP oraz HTML jednak muszę stworzyć stronę która będzie podpięta pod bazę danych itp
Co mam:
Zacząłem od tworzenia strony w HTML, obecnie mam kilka podstron ale w zasadzie to tylko ładnie wygląda i nie ma żadnej treści. Moje pliki mają rozszerzenia .html
Co chciałbym mieć:
Chciałbym by na stronie była możliwość założenia konta. Zarejestrowania się przez podanie loginu, hasła, email etc. Następnie chciałbym mieć możliwość logowania się na "portal". Zalogowany użytkownik miałby możliwość dodawania "opcji" w innej bazie danych, przeszukiwania bazy etc.
I jaki jest mój problem.
Nie wiem co powinienem krok po kroku zrobić i jakich użyć do tego narzędzi. Pierwsze co zrobiłem to zmieniłem pliki html na php, Sprawdziłem czy jest możliwość tworzenia bd na moim serwerze. Zapewne teraz powinienem storzyć tę bazę danych i połączyć te dwa światy. Chciałbym jednak się dowiedzieć jak to poprawnie strukturyzować, w jakim pliku powinienem co napisać. Czy wszystko mam nadal pisać w istniejących plikach php (są to dla mnie podstrony) czy może mam stworzyć kompletnie inny plik który będę tylko wywoływał w odpowiednich miejscach.
wybaczcie za tak trywialne pytanie.