No coś mi świta, dodam tabele w której wpisze zsumowane i z niej bede robił stany, czy o to ci chodziło ?
Cytat(pedro84 @ 30.11.2013, 23:46:30 )

Żałuję jednak, że Ci ten pomysł podałem, sieczkę robisz, w dodatku bezmyślnie troszeczkę.
Masz, moim zdaniem, zasadniczy błąd projektowy w tej bazie - te rekordy są zduplikowane, a nie powinny.
Widzę parę rozwiązań:
- przeprojektowanie bazy w jakiś sensowny sposób
- dodanie triggera po insercie, który będzie te duplikaty łączył i usuwał
- ustawienie zadanie cron do takich samych celów jak powyższe.
Nie wiem za bardzo co tworzysz, widzę, że coś związanego ze stanami magazynowymi. Powiem Ci tylko tyle, że tak kombinując sprawisz, że to co spłodzisz nie będzie miało ani rąk, ani nóg.
Nie upieram się, że zaprojektowałem TO coś jak należy, nie jestem znawcą tematu. Z doświadczenia jednak wiem, że nawet najlepsze prokdukty posiadają wieeeeele niedoróbek i praca nad doprowadzeniem ich do możliwie rozsądnego działania zajmuje czasem ..... dużo czasu. I chyba nie muszę ci tego bardziej szczegółowo tłumaczyć. Pracowałem dla pewnej firmy z Wrocławia i miałem z ich produktem tyle problemów że hej a "to przecież zawodowcy byli"

Więc nie czepiajcie się mnie amatora Zrobiłem to jak wydawało mi się możliwie dobrze od strony użytkowej.
Nie masz czego żałować, wręcz przeciwnie. Powinieneś raczej być zadowolony, że pomogłeś i bardzo za to dziękuję, nie tylko tobie zresztą a i pozostałym osobom które udzielają się w tym temacie.
Ale ponieważ jak już wcześniej pisałem "moja baza" to nie jest produkt na sprzedaż tylko do użytku wewnętrznego wiec po primo: ma działać i odpowiedać moim wymogom a nie jakimś szablonom czy utartym schematom - i działa choć może narazie nie robi jeszcze wszystkiego.
Po secundo specyfika mojej firmy jest taka a nie inna i nie zamierzam budować czegoś co nie spełni mopich oczekiwań,
a tercio nie jestem programistą tylko php amatorem jak wskazuje na to moj nick ... so ...
Szukam, czytam, pytam i staram sie zrobić tak jak chcę i jak mi pasuje.
A tak "baj de łej", nie jest to jedynie baza, to także system informacyjny o produktach, każdy z nich ma bowiem szczegółowy opis techniczny, przydatne uwagi w temacie rozwiązywania problemów. Jednym słowem taki kombajn z którego korzystają ludzie w mojej firmie i jak narazie się sprawdza

Pracownik HelpDesk'u może jeśli potrzebuje, znaleźć informacje dotyczące urządzenia, dowiedzieć się jakie są najczęściej występujące usterki i ich objawy oraz jak je usunąć i takie tam.
Problem z którym się borykam to właśnie to wyszukiwanie stanów ilościowych które to są dość istotne dla działu sprzedaży aby wiedzieli na bieżąco co jest a co się właśnie kończy i o pomoc tylko w tej kwestii proszę.
Zasadniczo już tak jak w tej chwili pracuje od biedy może być.
Przez weekend nie bardzo miałem czas ale pewnie jutro trochę popracuję
Może znajde jakieś możliwości usprawnienia tego co już istnieje.