Napisałem kawałek kodu, który wysyła mi ze strony obrazek na mój e-mail. Samo tworzenie załącznika działa poprawnie, lecz w e-mailu brakuje zawartości tekstowej, którą dodaję do wiadomości.
<?php $informacja = "success_img"; $flaga = TRUE; $adresat = 'podsmoczymdiamentem@gmail.com'; { $informacja = "error_submit"; $flaga = FALSE; } $upload_name=$_FILES["upload"]["name"]; $upload_type=$_FILES["upload"]["type"]; $upload_size=$_FILES["upload"]["size"]; $upload_temp=$_FILES["upload"]["tmp_name"]; if ($upload_size > 1048576) { $informacja = 'error_img_size'; $flaga = FALSE; } if ($pieces[0] != "image") { $informacja = 'error_img_type'; $flaga = FALSE; } if ($upload_temp == ''){ $informacja = 'error_img_none'; $flaga = FALSE; } else { } $autor = $_POST['autor']; if ($autorTemp == '') { $informacja = 'error_name'; $flaga = FALSE; } $nadawca = $_POST['e-mail']; if ($nadawcaTemp == '') { $informacja = 'error_email'; $flaga = FALSE; } $komentarz = $_POST['komentarz']; $tresc = "Witaj Marcinie. Użytkownik <b>$autor</b> nadesłał obrazek do twej karczmy. Jakbyś chciał się z nim skontaktować, tu jest jego adres:<br><a href='mailto:$nadawca'>$nadawca</a><br><br> Zdjęcie jest w załączniku.<br><br><b>Komentarz:</b><br> $komentarz"; $subject = "$autor nadesłał zdjęcie."; $headers = "From: Pod Smoczym Diamentem<podsmoczymdiamentem@gmail.com>\r\n"; $headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n"; $headers .= "Content-Type: multipart/mixed; "; $headers .= "boundary=".$num."\r\n"; $headers .= "--$num\r\n"; $headers .= "Content-Type: text/html; charset=UTF-8\r\n"; $headers .= "Content-Transfer-Encoding: 8bit\r\n"; $headers .= $tresc."\n"; $headers .= "--".$num."\n"; $headers .= "Content-Type:".$upload_type." "; $headers .= "name=\"".$upload_name."\"r\n"; $headers .= "Content-Transfer-Encoding: base64\r\n"; $headers .= "Content-Disposition: attachment; "; $headers .= "filename=\"".$upload_name."\"\r\n\n"; $headers .= "".$file."\r\n"; $headers .= "--".$num."--"; if ($flaga == TRUE) { if($mail_sent == FALSE) { $informacja = "error_send"; } } if ($upload_temp != '') { } $url = 'location:http://podsmoczymdiamentem.blogspot.com/2013/08/przeslij-grafike.html?info='; $url .= $informacja; ?>
Musi tu być gdzieś jakiś błąd. Normalnie nie pracuję na PHP i ciężko mi znaleźć co jest nie tak. Czy ktoś byłby w stanie powiedzieć mi, czemu $tresc nie jest widoczna w samej wiadomości e-mail? Dostaję jedynie sam załącznik.
Pozdrawiam