Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony][SF]Framework do CRM
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
soszin
Witam,

W najbliższym czasie bedę rozpoczynał budowe pewnego systemu CRM. Z tego tytułu mam kilka pytań.

PHP:
1. Jaki framework wybrać?
- Po pierwsze nie pytam o to który jest najlepszy, tylko który się najbardziej do tego nadaje.
- Szukam frameworka który ma najlepsze wsparcie i będzie w miare długo rozwijany.Żeby po napisaniu pierwszej wersji CRM
nie było potrzeby przepisywania crm na nowy silnik itp. Chce by rozbudowa i aktualizacja była przyjemna i szybka.
Frameworki które wstępnie wybrałem to Symfony albo Laravel ? Co sądzicie? Dobry wybór, który lepszy? czy może jestem w błędzie?
Co jeszcze myślicie o Phalcon? Czy warto się w to pchać?

Ruby
2. RoR? Co sądzicie?
- Warto pisać oprogramowanie na tym frameworku? Slyszę o nim ostatnio wiele pozytywnych opini (głownie jeśli chodzi o strukture i budowe aplikacji)
Wady to ponoć pamięciozerny . Jako że to ma być CRM sprzedawany na licencje to czy utrudnieniem nie bedą hostingi? Wiadome nie wszędzie to uruchomimy...

ano
Symfony2:
* Zapewnienie Long Term Supportu
* Wysokie standardy Quality Assurance
* Masz tu case study jednego z naszych projektów na S2, zbliżony tematycznie - http://octivi.com/pl/projekty/goapp/ Możesz tam poczytać o zaletach frameworka. Tak swoją drogą, jednym z jego modułów jest taki CRM.

Więc tak - odpowiednio wykorzystany nadaje się.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.