Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tworzenie podstron - jaka cena?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
lkj
Hej,

Mam prostą stronę w HTML.
Trzeba do niej dopisywać kolejne podstrony HTML na subdomenie - wszystko według szablonu całej strony.

Takich subdomen chcę utworzyć z 400.
Jakie są ceny dla takiej jednej podstrony/subdomeny?
Czy 16zł za podstronę/subdomenę to dużo?
E-mailuję z różnymi firmami co zajmują się tworzeniem stron i każdy podaje różne ceny.
Dzięki za pomoc.

PS. Ja tutaj nie szukam wykonawcy tylko pytam się o cennik bo mi się czasami wydaje, że wykonawcy podają ceny z sufitu smile.gif
Damonsson
Nikt poważny nie będzie tego przecież robił ręcznie, więc cena za podstronę jest nieistotna.
400 x 16 = 8400.
Myślę, że cena fajna dla wykonawcy, za dość prostą aplikację do tworzenia takich podstron.

Chyba, że jakaś wyjątkowa specyfika tego, nie pozwoli na zautomatyzowanie zadania, wtedy nawet za 50,000 ja bym osobiście się tego nie podjął.
lkj
A są jakieś gotowe aplikacja na to?
Dodam, że strona jest zrobiona w HTML, nie w PHP.
!*!
Nie aplikacje, a polecenia, skrypty.
lkj
Jakie np. skrypty? W czym?
!*!
W zależności od systemu operacyjnego i tego co chcesz uzyskać. php, bash, python czy każdy inny język który ma opcje kopiuj/wklej, choć można to też rozwiązać na jednym pliku + wildcard, musiałbyś szerzej opisać efekt końcowy.

Cytat
PS. Ja tutaj nie szukam wykonawcy tylko pytam się o cennik bo mi się czasami wydaje, że wykonawcy podają ceny z sufitu

Głupie zlecenia raczej nie mają widełek wink.gif dlatego rozrzut może być duży, 400 subdomen to nie zawsze 400 subdomen.
r4xz
Cytat(Damonsson @ 9.12.2013, 21:11:09 ) *
400 x 16 = 8400.

6400* smile.gif

Odnośnie tematu - 400 subdomen? Pewnie jest to jakieś głupie zadanie, które idzie zrobić kilka razy lepiej, ale klient wymaga no to nie ma bata... Nie chcę skazywać Twojego pomysłu na stratę, ale ta liczba sama z siebie brzmi niepokojąco (tym bardziej że jak piszesz to czysty HTML) smile.gif
aniolekx
pewnie niedługo pojawi się temat: chce poprawić literówkę na 400 sub-domenach ;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.