Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gdzie serwer? / z dostępem do imap
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
timon27
Witam.

Chciałbym zmienić serwer niestety mam problem ze znalezieniem dostawcy.

Home.pl - założyłem do tego osobny temat. Podsumowując: zdecydowane nie.

nospor zaproponował Nazwa.pl. Niestety posiadam kilka aplikacji na serwerze które muszą korzystać z folderu imap (tam mieszczą się wiadomości mail) a nazwa udostępnia tylko folder public_html (zarówno przez ftp jak i dostępność dla skryptów). Oczywiście wyjątku zrobić się nie da.

Jakieś inne?

A może problem z dostępnością imapa da się jakoś obejść?
(abstrahując od tego że mi się nie podoba to ograniczenie).
W tej chwili programy obcych firm przesyłają na moją stronę pliki jako załączniki w mail (tego nie da się zmienić) a moje aplikacje wchodzą do folderu imap, otwierają maila, załączniki przerabiają itp. Wszystko działa sprawnie. Tylko że aktualnie jestem na DiH.pl. Firma dobra ze świetną pomocą techniczną, jednak to mała firma co przekłada się na większą ilość awarii (w tym roku mieliśmy ok. 4 przerw od rana do południa) oraz wolniejsze łącza. Serwer dedykowany u nich (u innych też) za drogi.
ctom
z czystym sumieniem mogę Ci polecić vipower (ref) od przeszło 2 lat trzymam tam wiele rzeczy i trzymają chłopaki poziom przy rozsądnych cenach.

ewentualnie przeszukaj forum WHT, pewnie znajdziesz coś odpowiedniego dla siebie.
!*!
IMAP to standard i każdy hosting go ma, a jeśli nie to nie warto zawracać sobie nim głowy.

Tradycyjnie polecam http://www.ehost.pl/ dobra pomoc/obsługa techniczna i brak awarii, w ciągu 6 lat jedyna przerwa w działaniu to 10minut przy zmianie serwera na nowsze php.
fate
moze hekko.pl
nie znam szczegółów co do Twojej specyfikacji ale są solidni
sowiq
Polecam świetną porównywarkę serwerów: http://serverbear.com/
timon27

Test odliczania do miliarda w php:
- home.pl: 190 sekund
- az.pl 85 sekund
- nazwa.pl: 64 sekund
- ehost: 50 sekund
- vipower.pl: 47 sekund
- hekko: 41 sekund
- dih.pl: 40 sekund
Zadziwiające że najpopularniej wybierane hostingi mają najgorsze czasy.

Trzy wymienione sprawdzam.
W hekko mi się podoba że podają 99,7% dostępności serwera.
W ehost nie spodobało mi się że przysłali mi moje hasło w mailu - trzymają je w formie jawnej. Ale to może tylko przez czas rejestracji.

@sowiq
Albo nie umiem z niej korzystać albo jest do niczego.
Brak polskich hostingów, a zależy mi na pomocy technicznej. Miałbym dzwonić za każdym razem za granicę?
sowiq
Ja akurat od kilku lat mam konta w linuxpl.com i jestem zadowolony. Uptime podają jako 99,9% (np. w tym momencie serwer pokazuje: up 499 days, 16:52). Niestety nie wiem czy mają IMAP, bo nie potrzebowałem nigdy korzystać.

Co do porównywarki to faktycznie nie ma polskich serwerów. Ale są np. z Niemiec: http://serverbear.com/compare?Sort=Monthly...Country=Germany Jeśli chodzi o pomoc techniczną na dzielonym hostingu, to dzwoni się chyba tylko jak serwer padnie? wink.gif
!*!
Cytat(timon27 @ 12.12.2013, 08:03:24 ) *
Test odliczania do miliarda w php:
- home.pl: 190 sekund
- az.pl 85 sekund
- nazwa.pl: 64 sekund
- ehost: 50 sekund
- vipower.pl: 47 sekund
- hekko: 41 sekund
- dih.pl: 40 sekund
Zadziwiające że najpopularniej wybierane hostingi mają najgorsze czasy.

Poważna sprawa, ciekawi mnie jak to liczyłeś i głównie w jakim celu.

Cytat(timon27 @ 12.12.2013, 08:03:24 ) *
W ehost nie spodobało mi się że przysłali mi moje hasło w mailu - trzymają je w formie jawnej. Ale to może tylko przez czas rejestracji.

Tylko w pierwszym mailu, jakbyś zapomniał co wpisałeś, przy odzyskiwaniu przychodzi tylko link, poza tym możesz po rejestracji zmienić to w Cpanelu.

Cytat
Jeśli chodzi o pomoc techniczną na dzielonym hostingu, to dzwoni się chyba tylko jak serwer padnie?

Żeby tylko ;) przez tel łatwiej jest wynegocjować różne drobnostki.
timon27
Cytat(!*! @ 12.12.2013, 21:33:37 ) *
Poważna sprawa, ciekawi mnie jak to liczyłeś i głównie w jakim celu.

Liczyłem ze stoperem w ręku.
Kod: for($i=0;$i<1000000;$i++){}
Wiem że test prymitywny, ale coś-tam mówi o prędkości wykonania kodu.
A dla mnie jest różnica, czy strona będzie się generować 0,4s czy 1,9s.
Broń boże nie jest to podstawowe kryterium do wyboru serwera,
ale daje do myślenia że w home to samo zadanie wykonuje się 4,5 raza wolniej niż w dih.
sowiq
Żeby taki test był miarodajny, powinieneś go wykonać kilka(naście) razy o różnych porach i wyciągnąć średnią z wyników. Przecież mogło się zdarzyć, że trafiłeś na jakiś słabszy/lepszy moment (tzn. bardziej/mniej obciążony serwer w danej chwili).
vermis
Cytat(timon27 @ 13.12.2013, 08:34:57 ) *
Liczyłem ze stoperem w ręku.
Kod: for($i=0;$i<1000000;$i++){}
Wiem że test prymitywny, ale coś-tam mówi o prędkości wykonania kodu.

Jeśli nie wykonałeś testu wielokrotnie dla jednego serwera i o różnych porach, to w zasadzie nic to nie mówi.
Obciążenie serwera nie jest stałe, więc jednorazowy test jest bez sensu.
Jones
Cytat(vermis @ 13.12.2013, 09:14:26 ) *
Jeśli nie wykonałeś testu wielokrotnie dla jednego serwera i o różnych porach, to w zasadzie nic to nie mówi.
Obciążenie serwera nie jest stałe, więc jednorazowy test jest bez sensu.

Ogólnie rzecz biorąc to test odpalany oczywiście na tych samych wersjach parsera php ?

Btw. żeby test był miarodajny i na czasie wypadałoby go wykonywać na świeżo założonych kontach.
Klient powinien być alokowany na najmniej obciążonej lub najnowszej maszynie w klastrze.

ps. jeszcze nie trafiłem na tak miarodajne testy hostingów i nie zanosi się by pojawił się w ogóle.
Poza tym, różnica w rozwiązaniach gdzie:
1. każdy jeden fizyczny serwer z danymi trzymanymi na wewn. macierzy = wszystkie platformy na localhost [webserwer,bd itd]
a
2. rozdzielona infrastruktura na oddzielne webserwery , serwery bd i dane trzymane na zewnętrznych macierzach dyskowych,
to już pierwszy punkt którego zmierzyć nie sposób.
Pierwszy config to większa szybkość, drugi to większe bezpieczeństwo.
Ale kto się tym tak naprawdę interesuje ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.