1. Obraz jako rekord tabeli.
Szukałem odpowiedzi tutaj na forum i jedyne co znalazłem, to to, że ogólnie wyciągając obraz z bazy MySQL powinienem nadać nagłówek. Po nadaniu takiego nagłówka jednak działa on na całą chyba stronę, bo cała strona jest biała z małym kwadracikiem i znakiem zapytania w lewym górnym rogu. Jeśli zaś nie nadaję header'a, to na początku miałem jakiś dziwny ciąg znaków, a teraz to:
Cytat
Notice: Undefined index: flag in ścieżka\dokument.php on line 42.
Kod wygląda tak, i nie wiem co z nim zrobić:
<?php $zapytanie = 'SELECT name, type, prize, awarded, signup, fee FROM list'; ?> <div align="center"> <div id="listmenu"> <table width="1180"> <tr> <th width="50" scope="col">*</th> <th width="500" scope="col">name</th> <th width="110" scope="col">type</th> <th width="110" scope="col">prize</th> <th width="140" scope="col">awarded places</th> <th width="124" scope="col">sign up until</th> <th width="100" scope="col">entry fee</th> </tr> <?php echo "<td>" . $rekord['flag'] . "</td><td>" . $rekord['name'] . "</td><td>" . $rekord['type'] . "</td><td>" . $rekord['prize'] . "</td><td>" . $rekord['awarded'] . "</td><td>" . $rekord['signup'] . "</td><td>" . $rekord['fee'] . "</td>"; } ?> </table> </div> </div>
Pod rekordem "$rekord['flag']" chciałem, aby znajdował się obrazek.
2. Sortowanie wyników.
Chciałbym też dodać opcję, aby 'nagłówki' w tabeli mogły być 'aktywne', czyli po kliknięciu na nie, bez zmieniania adresu strony. Próbowałem pisać jakieś zmienne, ale bez żadnych efektów.
Z góry dzięki za pomoc.