Piszę helper, który będzie obsługiwał wszystko co związane z konfiguracją strony internetowej - zastanawiam się w jaki sposób wrzucić zwrócony wynik (przez findAll()) do cache. W tej chwili mam taki kod:
$data = $this->em ->getRepository('TestApplicationBundle:Configuration') ->findAll();
W sieci znalazłem "useResultCache", ale patrząc na przykłady znalezione w sieci to działa dopiero przy użyciu "createQuery" - przecież nie będę pisał całego zapytania, jak powyższy kod zwraca mi wszystko to czego potrzebuje. Gdy próbuje połączyć useResultCache i wstawiam przed: findAll() otrzymuje komunikat:
Kod
Undefined method 'useResultCache'. The method name must start with either findBy or findOneBy!
Jeśli zamienię kolejność (na końcu będzie useResultCache) to wówczas zwraca, że wymagany jest obiekt.
Oraz dodatkowe pytanie, mniejszego priorytetu w Kohanie gdy zwracałem wyniki (przez ->as_array()) mogłem jako argument tej funkcji dodać wg. której kolumny ma być zwrócony wynik np. (->as_array('title')) i wówczas zwraca mi wyniki sortowane według klucza "title" - czy w SF2 jest także taka możliwość?