to będzie mój pierwszy formularz, jednak mam problem i bardzo proszę o pomoc bo nigdzie nie mogę znaleźć jakiejś informacji która by mi pomogła uruchomić mój pierwszy formularz

Więc, skleiłem taki kod:
<form action="wyslij.php" method="post"> <select name="wybor"> <option>A</option> <option>B</option> <option>C</option> <option>D</option> </select> Podaj wynik: <input type="text" name="wynik"/> Wynik: <input type="text" name="wynik2" value="tu chciałbym aby skrypt pokazywał mi wynik na stronie" /> <input type="submit" value="Sprawd? wynik"> </from>
I mam problem jak napisać skrypt pliku wyslij.php. W każdym z 4 przypadków, wynikiem będzie 0 lub 1. Muszę tylko jakoś uwzględnić założenia:
- jeżeli wybieram opcję A to jeżeli A>1 to otrzymuję wynik: 0, jeżeli A<1 to otrzymuję wynik: 1,
- jeżeli wybieram opcję B to jeżeli B>1.1 to otrzymuję wynik: 0, jeżeli B<1.1 to otrzymuję wynik: 1,
- jeżeli wybieram opcję C to jeżeli C>1.2 to otrzymuję wynik: 0, jeżeli C<1.2 to otrzymuję wynik: 1,
- jeżeli wybieram opcję D to jeżeli D>1.3 to otrzymuję wynik: 0, jeżeli D<1.3 to otrzymuję wynik: 1.
Czy mogę liczyć na jakąś podpowiedź lub pomoc w napisaniu pliku wyslij.php?

Z góry dziękuję