Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]problem z form action
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
peklo
witam
jak w temacie mam problem z form action, a mianowicie. Mam formularz który jest w znaczniku form action i wszystko działa dobrze-wszystko wysyła się do bazy itd.
Ale chciałem zrobić wczytanie zdjęcia bez przeładowania strony ale ten skrypt jest również w znaczniku form action, i jak wciskam submitem żeby wczytał zdjęcie to wykonuje się polecenie z pierwszego form action.
Wygląda to tak

1. <form action="" class="cmxform" method="post" enctype="multipart/form-data" name="UploadForm" id="signupForm">
  2.  
  3. //tu jest cały formularz który działa dobrze
  4. </form>

i teraz jak wrzucę to
  1. <form id="uploadform" action="upload_img.php" method="post" enctype="multipart/form-data" target="uploadframe" onsubmit="uploadimg(this); return false">
  2. <input type="file" id="myfile" name="myfile" />
  3. <input type="submit" value="Submit" />
  4. <iframe id="uploadframe" name="uploadframe" src="upload_img.php" width="8" height="8" scrolling="no" frameborder="0"></iframe>

w środek tamtego to wszystko się krzaczy, tzn ten submit wykonuje zadanie tamtego. Czy można jakoś tego submita zastąpić jakąć akcją java czy inną?

nospor
NIe mozna zagniezdzac formow w formie. Form na upload w iframe musisz wrzucic za pierwszy form a nie do niego
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.