Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS] Suwak do tabeli
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
displayonline
Witam. Dopiero co zaczynam przygotę z php, a raczej tylko przygodę z adminowaniem strony zespołu. Przejąłem wszystko aby móc samemu dodawać nowe lipy czy informacje. Otóż mam taki kod:
  1. <table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0">
  2. <tr><td style="width: 320px; vertical-align: top">
  3. <p>Wybierz video:</p>
  4.  
  5. <div style="background-color: #00031E; border: 1px dotted #6699FF; height: 300px; padding: 10px; width: 300px"> <!-- overflow-y: scroll; -->
  6. <a href="index.php?page=material_muzyczny&plik=1_dwudziestolatki&tytul=Dwudziestolatki#video">1. Dwudziestolatki &raquo;</a><br>
  7. </div>

i tego materiału muzycznego jest tyle, że nie mieści się w niby ramce w której jest wpisywany. Kolejne frazy wychodzą poza nią a chodzi mi o to,żeby zrobić suwak a nie powiększać ramkę (bo w tej chwili tak muszę robić). Prosiłbym o zmodyfikowanie tego kodu pod ramkę z suwakiem, będę bardzo wdzięczny smile.gif
ghost1511
Poszukaj sobie w Internecie o własności 'overflow' w CSS
Kshyhoo
Nie bardzo rozumiem w czym polega problem. Patrz.
timon27
Masz przecież zakomentowane: 'overflow-y: scroll;'
Po wstawieniu tego w 'style' działa tak jak chcesz.
displayonline
No własnie że nie, spójrzcie:

http://albatros-wloszczowa.pl/index.php?pa...terial_muzyczny
Kshyhoo
No przecież, jak dodasz to, co masz zakomnetowane, zadziała: patrz.
displayonline
Dziękuję przyjaciele, jesteście wspaniali! Gdybym Was wpotkał to chętnie postawiłbym browarka snitch.gif Pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.