Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][AJAX]Unikanie przekroczenia czasu wykonywania skryptu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
SmokAnalog
Witajcie,

poczytałem sobie na temat popularnej techniki long polling. W artykule napisano, żeby zabezpieczać się przed fatal errorem spowodowanym przekroczeniem czasu wykonywania skryptu. Zalecano, żeby tuż przed przekroczeniem czasu wysyłać pusty output. Moje pytanie brzmi: dlaczego? Co takiego strasznego się stanie, kiedy pozwolimy serwerowi wypluć fatal error i w takiej sytuacji wysłać ponowny ajaxowy request?
nospor
A czemu w ogole chcesz zawieszac skrypt w nieskonczonosc? Skrypt powinien dzialac np. 30 sekund i jesli przez ten czas nic sie nie wydarzy, to powinien normalnie konczyc swoje dzialanie i leciec ponowny request.
SmokAnalog
Zdaję sobie sprawę, że zawieszanie skryptu w nieskończoność to nie jest dobry pomysł, ale chciałbym bazować na ustawieniach serwera. Zaintrygowało mnie to, bo napisali jakby fatal error spowodował wybuch serwera albo co najmniej zniszczył nam long polling smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.