Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][HTML][PHP]Alternatywny sposób tworzenia formularza
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
finito
No właśnie. Czy istnieje inny niż ten standardowy html'owy sposób na utworzenie formularza? Standardowo jest to form, input itd, a czy istnieje inna technika?
Pyton_000
możesz sobie wygenerować JS, PHP
finito
Szukam w google różnych rzeczy: js forms example lub innych, ale cały czas znajduje formularze utworzone przy pomocy znacznika form. Czy możesz mi zarzucić jakiś link do takich formularzy, o których piszesz? Bo prawdę mówiąc nie wiedziałem, że formularze można jscriptem wygenerować.

Okej, już załapałem o co chodzi z tym generowaniem. Znalazłem wyjaśnienie na stackoverflow. Nie mniej, chciałbym wiedzieć w jaki sposób powstają aplikacje internetowe z formularzami. Niektóre z nich są bardzo...jakby to powiedzieć...odpałowe jeśli chodzi o wygląd. Zastanawiałem się zawsze jak taki wygląd osiągnąć oraz przy pomocy jakiej technologii.

bialko0019
tworz formularze zawsze za pomoca form. jesli chcesz ostylowac selecty pola typu checkbox czy radio mozesz sie posluzyc jakas klasa np w jQuery albo mozesz ostylowac w css3 :-) samemu mnie to denerwowalo bo standardowe chociazby selecty sa bardzo paskudne np przy ciemnej stronie. ja stosuje zwykla fubkcje w js ktora ukrywa select i na miejsce wstawia liste ul ktora mozna dowoooolbie formatowac :-))
finito
Okej.
Jeśli chodzi o fajne ostylowanie formularza to miałem na myśli np.:
http://ebookpoint.pl/ksiazki/javascript-dl...vphp.htm#opinie

Oczywiście nie chodzi mi teraz o ebooka z tego linku. Chodzi mi raczej o ten formularz w opiniach.

No właśnie. Stworzyć taki ładny formularz. O to właśnie chodzi.
nospor
Dostales juz odpowiedz: css.
Nawet w linku co sam podales widac jak wol, ze za wyglad pol odpowiada wlasnie css. Wystarczy ze usuniesz klase big-input z inputow i juz wygladają prawie po staremu. Za reszte wygladu inputow odpowiada inny css.

zas np. pola select to juz trzeba dodac js, ktory bedzie generowal liste w inny sposob
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.