finito
23.02.2014, 19:14:02
No właśnie. Czy istnieje inny niż ten standardowy html'owy sposób na utworzenie formularza? Standardowo jest to form, input itd, a czy istnieje inna technika?
Pyton_000
23.02.2014, 19:17:08
możesz sobie wygenerować JS, PHP
finito
23.02.2014, 20:52:28
Szukam w google różnych rzeczy: js forms example lub innych, ale cały czas znajduje formularze utworzone przy pomocy znacznika form. Czy możesz mi zarzucić jakiś link do takich formularzy, o których piszesz? Bo prawdę mówiąc nie wiedziałem, że formularze można jscriptem wygenerować.
Okej, już załapałem o co chodzi z tym generowaniem. Znalazłem wyjaśnienie na stackoverflow. Nie mniej, chciałbym wiedzieć w jaki sposób powstają aplikacje internetowe z formularzami. Niektóre z nich są bardzo...jakby to powiedzieć...odpałowe jeśli chodzi o wygląd. Zastanawiałem się zawsze jak taki wygląd osiągnąć oraz przy pomocy jakiej technologii.
bialko0019
23.02.2014, 22:21:45
tworz formularze zawsze za pomoca form. jesli chcesz ostylowac selecty pola typu checkbox czy radio mozesz sie posluzyc jakas klasa np w jQuery albo mozesz ostylowac w css3 :-) samemu mnie to denerwowalo bo standardowe chociazby selecty sa bardzo paskudne np przy ciemnej stronie. ja stosuje zwykla fubkcje w js ktora ukrywa select i na miejsce wstawia liste ul ktora mozna dowoooolbie formatowac :-))
finito
23.02.2014, 22:46:00
Okej.
Jeśli chodzi o fajne ostylowanie formularza to miałem na myśli np.:
http://ebookpoint.pl/ksiazki/javascript-dl...vphp.htm#opinieOczywiście nie chodzi mi teraz o ebooka z tego linku. Chodzi mi raczej o ten formularz w opiniach.
No właśnie. Stworzyć taki ładny formularz. O to właśnie chodzi.
nospor
24.02.2014, 09:44:07
Dostales juz odpowiedz: css.
Nawet w linku co sam podales widac jak wol, ze za wyglad pol odpowiada wlasnie css. Wystarczy ze usuniesz klase big-input z inputow i juz wygladają prawie po staremu. Za reszte wygladu inputow odpowiada inny css.
zas np. pola select to juz trzeba dodac js, ktory bedzie generowal liste w inny sposob
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.