Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][PHP]wyszukiwanie plików na serwerze
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
maraska
Witam.

Mam na serwerze pliki w formacie, np. vk_123_987.pdf, gdzie zmieniają się oba ciągi cyfr.

Chciałbym pobrać z bazy ciągi cyfr wg. określonych parametrów, zespolić je kolejno w nazwy plików (to potrafię) i teraz wyszukać te pliki na serwerze i np. skopiować je do osobnego katalogu celem eksportu na kompa (i tego nie potrafię).

Oczywiście plików jest masa, posortować się tego nie da ani po nazwie ani dacie modyfikacji, bo nie dostanę kolejno tych wybranych, o które mi chodzi.

Proszę o pomoc jak to zrobić.
styryl
Jeżeli dobrze Cię zrozumiałem to wystarczy przejechać katalog i porównać nazwy plików.

Tu masz jakiś mały przykład:

http://coursesweb.net/php-mysql/directoryi...irectory-info_t
maraseka
Uprzejmie dziekuję, ale to przedszkole więc pozwolę sobie zapytać tak:

Jak w php zapisać takie zapytanie pod linuxa:

Znajdź w katalogu /var/ plik zawierający *123.pdf i zapisz ten plik z pełną nazwą tego pliku w katalogu /var/kopia/
maraska
Uprzejmie dziekuję, ale to przedszkole więc pozwolę sobie zapytać tak:

Jak w php zapisać takie zapytanie pod linuxa:

Znajdź w katalogu /var/ plik zawierający w nazwie pliku *123.pdf i zapisz ten plik z pełną nazwą tego pliku w katalogu /var/kopia/

a dokładniej

Znajdź w katalogu /var/ plik zawierający w nazwie pliku *$nazwa i zapisz ten plik z pełną nazwą tego pliku w katalogu /var/kopia/

Była po prostu zła składnia concatenation. Zamykam temat
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.