Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MySQL]Problem z funkcją INSERT INTO
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Mast3rdgs
Witam. Stworzyłem formularz wraz z plikiem .php wykonującym zapytanie CREATE TABLE do bazy danych MySql.

Niestety po uporaniu się z problemami natury składniowej skrypt zaczął w kńcu działać i ..... nic. Dostaje informację iż

1. Pozytywnie polaczono z baza danych

2.wpis zostal pomyslnie dodany do bazy danych!

A w bazie danych w tabeli pusto. Nie dodało żadnych nowych wartości.
MySQL zwrócił pusty wynik (zero wierszy). ( Wykonanie zapytania trwało 0.0002 sekund(y) )

Skrypt objęty moimi prawami autorskimi. Wykasowałem go ze względu na napraw błędu.
nospor
1) To masz wkoncu problem z creare table czy z insert?.....
2) if ($wynik === false){
wypadaloby by do $wynik przypisac wynik insert a ty tego nie robisz wiec sie nie dziw, ze ci ciagle pisze ze jest ok....

3) przenosze

4) Poza tym masz blad w zapytaniu insert..... mieszasz skladnie SET z VALUE. ALbo jedno albo drugie a nie oba naraz...
Mast3rdgs
1.Mój błąd z nazwą tematu przyznaje ...

2. już naprawiłem przypisując $dodaniewartosci zamiast $wynik

4. Fajnie, że stwierdzasz jaki ze mnie bałwan ale pisząc "4) Poza tym masz blad w zapytaniu insert..... mieszasz skladnie SET z VALUE. ALbo jedno albo drugie a nie oba naraz..." nie pomogłeś mi w ogóle. Nie mam pojęcia nadal co mam źle bo nawet zamieniając SET na VALUE Wyświetla mi błąd
2.Zapytanie nie zostalo wykonane poprawnie!

A na przyszłość zacznij pomagać a nie pokazywać jaki to z ciebie wielki moderator. Tu nie chodzi o gnojenie ludzi którzy nie wiedzą jak dokładnie posługiwać się PHP + MySql
viking
Wyświetl sobie ten błąd zamiast bez sensu błądzić http://php.net/manual/en/mysqli.error.php
Mast3rdgs
Działa wpisywanie do bazy danych

Kolejny problem : wartości decimal które mam ustawione w tabeli w badzie danych na 5,5 podczas wpisywania w formularzy np 3,14 wyświetla w bazie danych jako 0.999999

// EDIT Naprawione poprzez ustawienie DECIMAL (3,2)
Damonsson
Tak wygląda INSERT http://www.w3schools.com/sql/sql_insert.asp
nospor
Cytat
A na przyszłość zacznij pomagać a nie pokazywać jaki to z ciebie wielki moderator. Tu nie chodzi o gnojenie ludzi którzy nie wiedzą jak dokładnie posługiwać się PHP + MySql
facepalmxd.gif masz bezsensowny blad, bo nie umiesz doczytac w manuala jak ma wygladac konsktrukcja, dostajesz info, ze tu wlasnie zrobiles blad a ty to nazywasz gnojeniem?

To tak jakbys mial napisane: wlej czerwony plyn albo zielony plyn, ty wlewasz oba, ktos ci zwraca na to uwage a ty do niego z pyskówą że sie wywyzsza i cie gnoi? Zastanow sie co ty wygadujesz....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.