Ogarniam dla nauki fw stronkę, która między innymi posiada koszyk sklepowy. Całość wygląda tak:

W sesji zapisuję co zostało dodane do koszyka. Sposób płatności i dostawy są pobierany z bazy, czyli są encjami. Posiadam także encję 'Items'. Problem jest tego rodzaju, że za cholerę nie wiem jak w jednym formularzu zwielokrotnić występowanie encji Items(w końcu może być wiele przedmiotów w koszyku), żeby potem móc je za pomocą for'a ładnie wyświetlić.
Kod:
$test_form = $this->createFormBuilder($item) 'class' => 'BlogMainBundle:DeliveryMethod', 'property' => 'full_info', 'expanded' => true, 'label' => false 'data_class' => 'Blog/MainBundle/Entity/DeliveryMethod' )) 'class' => 'BlogMainBundle:PaymentMethod', 'property' => 'full_info', 'expanded' => true, 'label' => false )) ->getForm();
To jest pierwszy, najbardziej cywilizowany sposób. Problem polega na tym, że nie wiem jak to dokończyć, żeby było ok.
2) Drugi gorszy sposób to dać klasyczny, nieobiektowy formularz i za pomocą for'a go wypełnić. W momencie kiedy kliknie się submit to obsłużyć go w klasyczny sposób. Problem w tym, że po kliknięciu submita wyskakuje mi takie coś:
Symfony\Component\HttpFoundation\ParameterBag Object ( [parameters:protected] => Array ( [name] => [email] => [dawaj] => Prześlij ) )
3) Ewentualnie ogarnąć wszystko za pomocą ajax'a i jquery.
Póki co przymierzam się do 1 sposobu, moim zdaniem najpoprawniejszego. Ktoś wie jak można to ładnie wykończyć?