Hej po dłuższym rozbracie wracam do programowania w PHP.
Jak widzę troszeczkę się pozmieniało, bo zatrzymałem się na Symfony 1.4. Muszę nauczyć się nowego frameworka i wstępnie decyzja padła na Symfony 2.0 - jest dla mnie bardzo intuicyjny i prosty.
Jedyne co mnie niepokoi, to że chcę tworzyć większy projekt z nastawieniem "na lata", a z Symfony 1.x mam złe doświadczenia jeśli chodzi o upgrade na wyższe wersje. Przejście z 1.0 po kolejnych wersjach do 1.4 wymagało poprawienia większości kodu ;-( Często były to drobne poprawki - np. zmiana parametrów w kontrolerze), ale bardzo czasochłonne.
Dlatego chciałbym zapytać jak to jest z upgradowaniem projektów opartych o symfony 2.0 - czy ono też się wiąże z takimi licznymi poprawkami, czy też developrzy wyciągnęli lekcję z przeszłości?
Drugie pytanie, to zakładając, że chcę rozwijać poważniejszą aplikację powinienem pracować w oparciu o Symfony 2.5 czy 2.3(czyli obecny LTS)? Czy Upgrade jest możliwy bezpośrednio pomiędzy wersjami LTS, czy też trzeba będzie przejść ścieżkę 2.3->2.4->2.5->...->nowy LTS ?
Z góry dzięki za pomoc.