Po wejsciu na podstrone www.shop.pl#/shop podstrona shop wyświetla się poprawnie.
Na tej podstronie mam linki do kategorii np buty koszule.
Po kliknieciu w buty www.shop.pl#/shop/buty nastepuje filtrowanie danych i wyswietlane sa dane z kategorii buty.
Moj problem polega na tym że po bezpośrednim wejsciu na www.shop.pl#/shop/buty wyswietla się zawartość bez filtracji po 'buty'
Chciałbym żeby po wejsci na ten link parametr 'buty' został przekazany do funkcji która filtruje, ale nie moge dojść jak to zrobić.
kod wygląda tak:
main.js
var myShopApp = angular.module('myShopApp' , ['ui.router']); myShopApp.config(function($stateProvider, $urlRouterProvider) { $stateProvider .state('shop', { url: '/shop', templateUrl: 'pages/shop.php' }) .state('shop.item',{ url: '/:item', templateUrl: 'pages/shop.php', controller: function($scope, $stateParams) { $scope.item = $stateParams.item; } }) .state('promocje', { url: '/promocje', templateUrl: 'pages/promocje.php' }) myShopApp.controller("menuCtrl", function($scope) { $scope.currentCategory = null; } $scope.setCurrentCategory = setCurrentCategory; }) })
shop.php
<categories ng-controller="menuCtrl"> <category> <div ng-click="setCurrentCategory(null)">Wszystkie produkty</div> <li ng-repeat="pos in categories" > <a ng-click="setCurrentCategory(pos)" ng-href="#/shop/{{pos.item}}" ng-class="{'active':isCurrentCategory(pos)}">{{pos.item}}</a> </li> </category> {{currentCategory.item}} <box > <div ng-repeat="pos in products | filter:currentCategory.item"> </div> </box> </categories>
Mam nadzieje że jasno wyjasniłem o co mi chodzi

wydawało mi się że dzięki temu
controller: function($scope, $stateParams) { $scope.item = $stateParams.item; }
będę miał odczytany parametr ale to chyba nie działa,albo nie potrafie sie do niego dostac.
Z góry dzięki za pomoc